Prieš jūsų akis – šio straipsnio herojus Jonas Dumša. Ko gero, šis žmogus daugeliui žinomas dėl jo aktyvaus dalyvavimo viešojoje erdvėje ir kovojimo už neįgaliųjų teises. Tačiau visa tai – tik viena istorijos pusė.

Štai pats Jonas jau 30 metų sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Dar būdamas nepilnametis, pašnekovas susidūrė su rimtomis sveikatos problemomis. Panašu, jog anuomet Joną prižiūrėję medikai nežadėjo nieko gero – dar ir šiandien Jonas prisimena pasakojimą apie tai, kaip gydytojai jo tėvams siūlė pasirūpinti karstu.

Tačiau akivaizdu, jog J. Dumša nesiruošė pasiduoti nei gulėdamas ligos patale, nei dabar. Šiandien Jono pozityvumo galėtų pavydėti daugelis, o pats Jonas sako, kad neįgalumas nėra kliūtis gyventi pilnavertį gyvenimą ir siekti savo tikslų.

Šiame interviu J. Dumša pasidalino itin jautria savo gyvenimo istorija. Vyras papasakojo apie savo ligos eigą ir pasekmes, pasidalino, kaip jam sekėsi prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų ir kas jį įkvėpė nepasiduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją