Spėju, vienas dažniausių nūdieną nusiskundimų ir nuogąstavimų, šimtaprocentine tikimybe skambantis kiekviename gydytojo kabinete bent kartą per dieną, taip pat puikiai iliustruojantis mūsų vartotojiškumą, patiklumą ir vaikišką naivumą. Bent penkti klaidingi kosulio įveikimo įsitikinimai pasislėpė šitame sakinyje.

Apie kosulio „gydymą“ vaistais ir ne vaistais, ir jo piktumo apraiškas. 

Ar vaistai nuo kosulio veiksmingi? Šį kartą nedarysiu anonsų ale „atsakymą rasite teksto pabaigoje“ bet iškarto atskleisiu pagrindinę intrigą – vaistai nuo kosulio neveikia. Netikite? Suveskite visagaliame google‘e „do cough medicine really work?“ ir pažiūrėkite atsakymus. (Galite, aišku, bandyti ir lietuvišką paiešką, bet rasite tik vaistų nuo kosulio reklamas ir mano tas reklamas pašiepiantį keturių metų senumo straipsnį). Visų studijų ir mokslinių tyrimų išvada viena – kosulio vaistai neveikia nei ilgos trukmės, nei pasveikimo galimybės, o jų poveikis simptomams nesiskiria nuo placebo. Nesvarbu, ar tai natūralių žolių, ar naujausių chemijos pasiekimų pagrindu pagamintas vaistas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją