Pasirodo, nereikalingus kilogramus galima numesti valgant bulves. Apie tai praneša portalas „Passion“, remdamasis „The Sun“.

Ekspertai rekomenduoja bulvėmis keisti mėsą. Tada žmogus greičiau pajunta sotumo jausmą. Specialistai aiškina, kad taip nutinka suvalgius tam tikrą kiekį maisto, nepriklausomai nuo to, kiek kalorijų jis turi. Jie taip pat sugriovė mitą, kad daug maistingų medžiagų turinčios bulvės didina antrojo tipo diabeto riziką.

Kaip teigia Candida Rebello iš Peningtono biomedicininių tyrimų centro Luizianoje, buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavusiems savanoriams pavyko atsikratyti svorio ne sumažinus porcijas, o pasirinkus mažiau kalorijų turinčius produktus.

„Dalį mėsos pakeitę virtomis bulvėmis, tyrimo dalyviai greičiau pajusdavo sotumo jausmą ir neretai netgi neįveikdavo visos porcijos. Tai reiškia, kad atsikratyti nepageidaujamų kilogramų galima ir nemarinant savęs badu“, – konstatuoja specialistė.

Mokslininkai stebėjo 36 18–60 metų amžiaus žmones, turinčius antsvorio, sergančius nutukimu ar turinčius atsparumą insulinui. Visi jie laikėsi specialios dietos, kurios pagrindą sudarė pupelės, žirneliai, mėsa arba žuvis, arba virtos bulvės su mėsa ar žuvimi. 40 proc. mėsos patiekaluose buvo pakeista pupelėmis, žirneliais arba virtomis bulvėmis.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad bulvės neturi neigiamo poveikio ir gliukozės kiekiui kraujyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją