Lietuvoje yra renkami duomenys apie tai, kaip dažnai alkoholį vartoja vyrai ir moterys. Štai 2019 metų duomenimis, kas savaitę vartojančių vyrų užfiksuota kiek daugiau nei 20 proc., o moterų – kiek daugiau nei 6 proc. Daugiausia moterų sakė alkoholį vartojančios rečiau nei kartą per mėnesį (33 proc.).

Atrodytų, ar tikrai verta kalbėti apie moterų alkoholizmą, kai skaičiai, regis, nėra tokie dideli? Vis tik dr. N. Bagdonaitė patikina, kad minėta statistika nė per nago juodymą neatskleidžia tikrosios situacijos šalyje. Pasak specialistės, moterų alkoholizmas Lietuvoje yra opi visos visuomenės problema, sukelianti sunkumų ne tik pačioms priklausomybę turinčioms moterims, bet ypač ateities kartoms.

Šįkart Delfi domisi būtent moterų priklausomybe nuo alkoholio. Dr. N. Bagdonaitė paaiškino, kada jau žmogus gali būti laikomas priklausomu, dėl kokių dažniausių psichologinių priežasčių moterys panyra į alkoholio liūną, kaip atrodo nuo alkoholio priklausomos moters portretas ir kaip pačios priklausomybę turinčios moterys galėtų sau padėti.

Tiesa, šiame straipsnyje taip pat rasite kaunietės Ilonos istoriją. Moteris papasakojo, kaip priklausomybė nuo alkoholio paveikė jos gyvenimą ir kaip vis dėlto pašnekovei pavyko atsitiesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)