Adamo šeima gyvena ir dirba Jungtinėje Karalystėje, o berniukas, kaip pasakoja jo mama Eglė Jasinauskienė, vienintelis labai lauktas ir planuotas vaikas. Tačiau Adamui sulaukus 1 metų, tėvus pasiekė baisi žinia.

Adamas

„Vieną dieną Adamas pasijuto blogai, prasidėjo karščiavimas, kosulys, neturėjo apetito, išbalo, padidėjo pilvukas. Tada kreipėmės į šeimos gydytoją, buvo išrašytas antibiotikų kursas kvėpavimo takų infekcijai gydyti. Pabaigus antibiotikų kursą Adamas vėl sukarščiavo.

Vėlai vakare jį atvežėme į savo vietinės ligoninės skubios pagalbos skyrių, kuriame jis buvo apžiūrėtas. Mūsų paklausta, ar jis nebuvo parkritęs, atsakius, kad ne, mums iškart buvo pasakyta, kad yra kažkas aplink kairį inkstą. Nuo to laiko gydymą perėmė Kembridžo Addenbrooke ligoninė, pediatrinis onkologijos skyrius“, – apie ligos pradžią ir diagnozę prisiminė E. Jasinauskienė.

Adamas

Kaip pasakoja Adamo mama, dėl tokios sunkios ligos vaikas negali mėgautis normalia ir pilnaverte vaikyste, nes nebuvo nei savaitės, kad jam neatliktų kokio nors tyrimo.

„Pastaruosius pusantrų metų viskas sukasi aplink mūsų sūnelį. Adamui liga diagnozuota dar labai mažam, net vaikščioti jis išmoko besilaikant už chemoterapijos stovo. Mes, kaip tėvai, nežinome, ką reiškia ramybė, visada gyvename įtampoje, negalime toliau išvažiuoti iš namų, nes jei Adamui pakiltų temperatūra, turime iškart važiuoti į ligoninę. Dėl vaiko ligos turėjau išeiti iš darbo, vyras dar bando dirbti pilnu etatu, kad išlaikytų šeimą, bet dažnai turi išsiprašyti iš darbo dėl sūnaus gydymo“, – kalbėjo moteris.

Vaiko mama pasakoja, kad berniukas išlieka pozityvus net ir gydymo metu, todėl ir patys tėvai stengiasi neverkti jam matant.

Adamas

„Kaip mama ir tėtis stengiamės palaikyti vienas kitą visomis išgalėmis, esame susituokę beveik 9 metus, tad puikiai vienas kitą pažįstame, bet didžiausias mūsų stiprybės šaltinis yra Adamas. Jis neleidžia mums liūdėti, yra kaip tikras superherojus, viso gydymo metu išlieka pozityvus ir gan energingas. Žinoma, būna daug akimirkų, kada tikrai sunku, bet stengiuosi bent jam matant neverkti“, – sakė E. Jasinauskienė.

Deja, po beveik pusantrų metų gydymo, chemoterapijų, inksto pašalinimo operacijos, kamieninių ląstelių transplantacijos, 12 seansų radiacijos, imunoterapijos, vėžys vis sugrįžta. Kaip pasakoja E. Jasinauskienė, vėžinių ląstelių mutacija suteikia mažai vilčių Adamui atrasti prieinamą gydymo būdą, kuris užkirstų kelią vėžiui. Dabar siūloma chemoterapija tik pristabdo vėžines ląsteles, bet negydo.

Tačiau vaiko tėvai surado paskutinę viltį – klinikinius bandymus Italijoje.

Adamas

„Viltis yra – klinikiniai bandymai CAR-T ląstelių terapija, Romoje, kurie, deja, nėra kompensuojami, jų kaina siekia apie 300 000 svarų. Norėdami Adamui suteikti galimybę pasveikti, susimokėti turime patys. Šie klinikiniai tyrimai, jau yra padėję vaikams su tokiu pačiu vėžiu kaip Adamo, tad labai tikimės, jog ir mūsų vaikui pavyks. Romos Bambino Gesù vaikų ligoninės mokslininkai parodė, kad gydymas, vadinamas chimeriniu antigeno receptorių T-ląstelėmis (CAR-T), jau naudojamas kraujo navikams gydyti, taip pat yra saugus ir veiksmingas prieš neuroblastomą – labiausiai paplitusį vaikų solidinį naviką“, – pasakojo pašnekovė.

Adamas

Norėdama surinkti visą gydymui reikalingą sumą, šeima sukūrė „GoFundMe“ paskyrą.

„Darysime viską, ką tik galime, iki tol, kol bus viltis Adamui pasveikti. Labai norime padėkoti žmonėms, kurie jau aukojo, ar kurie dar tik aukos, jūs visi nuostabūs ir mes tai labai vertiname, mums tai reiškia labai daug“, – sakė E. Jasinauskienė.

„GoFundMe“ paskyrą, skirtą Adamo gydymui, galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją