„The Daily Mail“ pasakoja šios iš Bristolio kilusios moters istoriją. Išbėrimą primenantį neaiškios kilmės odos pakitimą ji pastebėjo pernai gruodį.

Tuo metu ji buvo pradėjus bėgioti, todėl pamanė, kad žymė ant odos – sportinės liemenėlės nutrinta žaizda.

Deja, nutrinta oda negijo, todėl moteris kreipėsi į medikus. Atlikus daugybę išsamių tyrimų jai buvo pranešta pribloškianti žinia. Pasirodo, jos krūtyje aptikti trys sparčiai besivystantys augliai.

Praeitą savaitę jai buvo atlikta mastektomija (krūties pašalinimas), o dabar ji rengiama chemoterapijos procedūroms.

„Pirmiausia pamaniau, kad tai paprasčiausias nutrynimas, bet po kiek laiko nusiėmusi liemenėlę matydavau visiškai sutrūkinėjusią spenelio odą. Pagaliau, turėjau kęsti skausmą, – pasakoja S. Lang. – Raminau save, kad tai nieko pavojingo, nes buvau ištverminga. Po visko, ką teko patirti, supratau, kaip svarbu atsižvelgti į organizmo siunčiamus signalus. Visus atsiradusius pokyčius būtina nedelsiant ištirti.“

Keletą savaičių žaizdelė ant S. Lang krūties tai sugydavo, tai vėl atsiverdavo. Galop, 2016-ų metų vasario pradžioje, moteris nutarė kreiptis į šeimos gydytoją.

Po gydytojo apžiūros, S. Lang buvo išsiųsta atlikti tyrimų į Bato ligoninę „Royal United Hospital“.

Čia jai buvo skirtas kremas nuo dermatito – odos uždegimo ir suerzinimo.

Po savaitės moteris atvyko į ligoninę planinio patikrinimo. Jokio akivaizdaus pagerėjimo nesimatė, todėl buvo atlikta biopsija.

Po kelių dienų paaiškėjo tikroji diagnozė – Pedžeto liga – pieno liaukos spenelio Pedžeto vėžys.

Šios retos rūšis vėžys pažeidžia spenelio odą ir pasireiškia egzemą primenantys simptomai.

„Man įteikė šūsnį lankstinukų apie vėžį. Siaubingai išsigandau“, – prisimena S. Lang.

Vėliau buvo atlikti išsamūs tyrimai: magnetinio rezonanso, ultragarso, mamografijos ir kiti. Jų tikslas – išsiaiškinti, kiek liga išvešėjusi ir ką reikia daryti.

Iš gautų rezultatų paaiškėjo, kad būtina neatidėliotina krūties auglio operacija, mat krūtyje buvo aptiktas pavojų keliantis darinys.

Atliekant priešoperacinį įvertinimą, buvo aptiktas dar vienas toks pat darinys, taigi, situacija tapo dar sudėtingesnė.

„Gydytojas informavo, kad būsiu perkelta į privačią palatą. Žinau, kad skamba kvailai, bet tada nesusigaudžiau, kad teks sužinoti blogų naujienų“, – prisimena S. Lang.

Aptikus antrą pavojingą darinį, chirurgai rekomendavo atlikti dalinę mastektomiją, užuot operavus du auglius.

Operacija pavyko, bet po jos teko patirti tikrą šoką: krūtyje buvo aptikti trys besivystantys augliai.
„Buvau priblokšta. Niekada nebuvau užčiuopusi jokių guzelių, leidžiančių įtarti juos ten esant, – aiškina S. Lang. – Šiuo metu vis dar laukiu galutinės diagnozės – vis dar nežinau, kokios stadijos vėžiu sergu ir ką toliau teks daryti. Žinau tik, kad augliai piktybiniai.

Šiuo metu S. Lang gydosi nuo nevaisingumo, tikėdamasi, kad išauš diena, kai ji ir jos 37-erių metų draugas Matthew galės pasidžiaugti pasaulį išvysiančiu savo kūdikiu.

„Man labai svarbu, kad tapčiau motina. Visada to norėjau. Galop sutikau puikų žmogų, – aiškina S. Lang. – Į Matthew galiu atsiremti kaip į uolą – būtent jis padėjo išgyventi šią siaubingą tragediją.

Žinau, kad mums skirta būti kartu. Buvo nepaprastai sunku nepalūžti, kai viena po kitos pasipylė siaubingos diagnozės, bet esu pasiryžusi laikytis iš paskutiniųjų.“

Visgi S. Lang pripažino, kad chemoterapija, kuri bus pradėta po poros mėnesių, kelia jai nerimą.

„Mane apėmusi visiška nežinia, nes vos tik susitaikau su nustatyta diagnoze viskas apvirsta aukštyn kojom, – sako moteris. – Manau po chemoterapijos teks susidurti su visiškai kitokia realybe – tada tikrai pasijusiu kaip vėžiu sergantis ligonis.

Neabejoju, kad sulauksiu didžiulio palaikymo, bet labai norėsis jaustis savimi – sveiku žmogumi. Beje, per šį laiką visiškai pakito mano požiūris į tai, kas gyvenime iš tiesų svarbu. Iš pradžių nuo minties, kad neteksiu spenelio, puoliau į paniką. O kai po visų procedūrų paaiškėjo, kad bus pašalinta krūtis, vos virptelėjau. Juk jei tai vienintelis kelias link sėkmės, reiškia, juo būtina eiti. Štai koks dabar mano požiūris.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)