Pataria profesionalus „Camelia“ vaistininkas:

Retkarčiais užkandus citrinos ar imbiero ar įsispaudus jų sulčių į arbatą, apsaugos nuo peršalimo ir gripo negausime, o vartojant daug šių produktų, galima sutrikdyti virškinimą bei pakenkti skrandžiui.

Žinoma, citrina, imbieras, česnakas, kaip ir dauguma daržovių turi dezinfekcinių ir kraujagysles stiprinančių savybių, tačiau jos veikia tik kelias valandas, vadinasi, siekiant poveikio, jų reikia valgyti kas 3 valandas ir tai daryti mažiausiai pusmetį. Tam, kad organizmas įsisavintų gerąsias maisto produktų savybes, juos reikia vartoti kuo dažniau, bet nedidelėmis dozėmis. Taigi ir citriną reikėtų valgyti ne visą iškart, o po griežinėlį kas 1-2 valandas. Reikėtų įsidėmėti, kad nei jos, nei medaus nereikėtų dėti į karštą vandenį.