Remiantis Europos vėžio informacijos centro paskelbtais duomenimis, 2022 metais krūties vėžys buvo nustatytas daugiau nei 374 tūkst. moterų ir beveik 5 tūkst. vyrų. Nuo šios onkologinės ligos mirė kiek daugiau nei 95 tūkst. moterų ir kiek daugiau nei tūkstantis vyrų.

Nepaisant to, jog šie skaičiai – gąsdinančiai dideli, yra matoma, jog krūties atvejų kasmet daugėja. Mat 2020 metais skelbta apie gerokai mažesnius onkologinės ligos atvejus – net 20 tūkst. mažiau moterų išgirdo šią diagnozę, nusinešta 4 tūkst. mažiau moterų gyvybių.

Šįkart Delfi domisi, kokios priežastys nulemia susirgimą šia onkologine liga, kaip pačios moterys gali pasirūpinti krūtų sveikata ir kada pats laikas kreiptis į specialistus. Į šiuos ir kitus klausimus atsako Kauno „Kardiolitos klinikų“ gydytoja radiologė, mamologė Paula Zibalytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)