Ne vienoje šeimoje bent vienas narys piktnaudžiauja alkoholiu. Dėl šios priklausomybės griūva šeimos, žmonės netenka darbo, įvyksta skaudžios nelaimės. Tapti priklausomu nuo alkoholio lengva, bet ar įmanoma nuo šios priklausomybės pasveikti?

Neretai nevilties apimti žmonės išbando įvairius gydymo būdus, kurie turėtų padėti išsikapstyti iš priklausomybės liūno, tarp jų – ir legendomis apipintą, dar Sovietų Sąjungoje išpopuliarėjusį kodavimą nuo alkoholizmo.

Portalas „Delfi“ gydytojų teiravosi, kokiems žmonėms dažniausiai išsivysto priklausomybė alkoholiui, ar galima nuspėti, jog žmogui gresia alkoholizmas ir ar įmanoma šią problemą išgydyti visam gyvenimui?

Ar polinkis į priklausomybes yra paveldimas?

Sakoma, kad polinkis į priklausomybę alkoholiui gali persiduoti iš kartos į kartą. Tad, ar egzistuoja priklausomybės genas ir kas lemia, kad vieni žmonės įjunka į alkoholį, o kiti ne, paklausiau Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) gydytojos Eleonoros Jurolaic.

„Mokslininkai tyrinėja galimas genų kombinacijas, kurios vienam ir tam pačiam žmogui galėtų lemti didesnį polinkį į priklausomybę. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)