36 metų dviejų vaikų tėvui Tomui Walkeriui iš Istrad Minako, Velso Karfilio grafystės, svaigo ir smarkiai skaudėjo galvą, jam tapo sunku išlaikyti pusiausvyrą. Medikai iš pradžių manė, kad jam yra kažkokia infekcija, ir skyrė vaistų.

Vėliau vyrą ėmė varginti kardinaliai besikeičianti nuotaika. Ir tuomet jis perskaitė draugo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtą įrašą apie tai, jog jo dukrai buvo diagnozuotas smegenų auglys. T. Walkeris atkreipė dėmesį, kad įraše aprašyti simptomai yra labai panašūs į jo. Tuomet jis vėl grįžo pas gydytoją, ir šis nusiuntė jį išsitirti galvos smegenų. Tuomet kaukolės galinėje dalyje buvo aptiktas auglys.

Medikai auglį pašalino ir skyrė T. Walkeriui spindulinį gydymą. Gydytojai mano, kad jis visiškai pasveiks.

„Viskas prasidėjo darbe. Atsistojus man ėmė svaigti galva, – pasakojo vyras.– Pamaniau, kad dėl to kaltas kraujospūdis. Po kurio laiko buvau namie ir guldžiau vaikus miegoti, kai pasijutau prastai. Užleidau vaikams muzikos, ir berniukai pasakė: „Tėti, pakratyk galvą“. Aš pakračiau ir susmukau ant lovos. Mano žmonos nebuvo namie, todėl buvo tikrai baisu.“

T. Walkeris nuėjo pas gydytoją, ir šis jam diagnozavo infekciją, kuri galėjo sukelti jam svaigulį. Vyras gėrė vaistų, tačiau svaigulys ir galvos skausmas nepraėjo. Lūžio taškas įvyko tuomet, kai T. Walkeris prieš Naujuosius metus grįžo iš kelionės į Paryžiuje esantį Disneilendą.

„Kai grįžome iš Disneilendo, gulėjau lovoje vidury nakties, man skaudėjo galvą. Tuomet prisiminiau tai, ką draugas parašė „Facebook“, – pasakojo T. Walkeris. – Mano draugo ketverių metų dukrai buvo diagnozuotas smegenų auglys, ir jis aprašė dalį simptomų.“

„Aš taip pat anksčiau skaičiau apie kolegą, kuriam buvo diagnozuotas smegenų auglys, ir jis aprašė savo atvejį „Facebook“. Ir tuomet aš supratau: gulėjau lovoje vidury nakties, kenčiau galvos skausmą ir ėmiau mąstyti, kad man iš tiesų gali būti smegenų auglys. Iš kartu nuėjau pas gydytojus ir paprašiau smegenų tyrimo“, – sakė vyras.

Tyrimas parodė, kad jo smegenų galinėje dalyje augo 6 centimetrų pailgas auglys.

„Man paskambino penktadienio vakarą apie pusę devynių ir paprašė šeštadienio rytą atvykti. Žinojau, kad naujienos nebus geros. Su žmona nuvykome į kliniką, ir gydytojas man pranešė naujieną. Jis pasakė, kad man reikės daryti operaciją“, – sakė T. Walkeris.

Po dviejų savaičių vyrui buvo atlikta operacija. „Žinojau apie riziką, nes auglys šiek tiek lietė mano smegenų kamieną, kuriuo siunčiami signalai visam kūnui. Jeigu operacijos metu jis būtų pažeistas, viskas nustotų funkcionuoti“, – sakė vyras.

Auglys buvo sėkmingai pašalintas, tačiau jam dar prevenciškai šešias savaites buvo taikytas spindulinis gydymas. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad nėra jokio auglio ženklo. Tiesa, T. Walkerį medikai perspėjo, kad vis dar yra tikimybė, kad auglys vėl išaugs. Todėl reikės reguliariai tikrintis.

T. Walkeris taip pat savo atvejį aprašė „Facebook“, kad panašius simptomus jaučiantys žmonės kreiptųsi į medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)