„Aš net pats negalėjau pagalvoti, kad taip atsitiks. Žmonės, su kuriais tada dirbau statybų versle, turbūt dar dabar nežino, ką gyvenime veikiu ir turbūt nepatikėtų, kaip smarkiai pasikeitė mano gyvenimas“, – interviu „Delfi“ kalbėjo Vilniuje gyvenantis ir dirbantis dietistas J. Lapinskas. 

Vaistai – iki gyvenimo pabaigos

Jonui buvo 20 metų, kai jis pradėjo statybos ir prekybos verslus. Kaip pats sako, norėjo užsidirbti, gyvenime kažką susikurti. „Negalvojau, ar tai gerai, ar blogai“, – dabar prisipažįsta 47-erių metų vyras. 

J. Lapinskas turėjo statybų įmonę, kurioje dirbo net 120 žmonių. Vadovaudamas darbams visoje sostinėje, jaunas vyras net 10 metų gyveno įtemptai, nebuvo laiko nei sau, nei šeimai. 

„Dieną pradėdavau 6 valandą ryte, namo grįždavau 22–23 valandą, dažnai dirbdavau 7 dienas per savaitę. Streso buvo labai daug, nes nuolat spręsdavau problemas, „gesindavau gaisrus“. Mano mityba buvo nereguliari. Valgydavau, kur papuldavo: degalinėse, kavinėse susitikimų su klientais metu. Grįžęs namo bandydavau kiek atsipalaiduoti išgėręs alaus ar vyno, savaitgalį, jei pavykdavo, būdavo ir stipresnių gėrimų. Tokia dažno lietuvio kasdienybė“, – savo ankstesnį gyvenimą prisimena J. Lapinskas. 

Vyras tada per daug nesuko galvos, kad jį kamuoja padidėjęs kraujo spaudimas ir cholesterolis. Tačiau ilgainiui 30-metį Joną užklupo liga, kurios jis kentėti nebegalėjo. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją