Skelbiama, kad merginos palaikai buvo aptikti jos studentiškame būste. Prieš mirtį studentė savo artimiesiems parašė trumpąją žinutę, kurioje patvirtino „visus be proto mylinti“. Po kelių valandų jos gyvybė užgeso nuo, kaip buvo nustatyta vėliau, staigios suaugusiųjų mirties sindromo.

„Ji buvo labai miela mergaitė, visi ją pažinojusieji tvirtina, kad ji buvo nuostabi – tiek išore, tiek vidumi“, – teigia netekties skausmą išgyvenanti merginos mama Lisa.

Moters teigimu, jos dukra laukė nesulaukė, kada pratęs studijas universitete – ji buvo baigusi vos pirmą kursą. Deja, rugsėjo 17 dieną viskas apvirto aukštyn kojomis.

Tėvai buvo ką tik padėję jai persikelti į kitą būstą. Neilgai trukus ji tėvams už pagalbą dar kartą padėkojo trumpąja žinute ir pakartojo juos be proto mylinti.

„Apie 23 valandą iš jos sulaukėme trumposios žinutės. Ji sakė, kad susipažino su kaimynais, puikiai leidžia laiką ir ketina eiti į naktinį klubą. Tą vakarą vienas iš jos bičiulių šiek tiek padaugino. Ji jį parlydėjo namo ir nusprendė pasirūpinti. Parūpino maisto ir paguldė į lovą. Tada išėjo į savo kambarį. Parašiau jai ryte, bet atsakymo nesulaukiau“, – skaudžių įvykių seką prisimina moteris.

Olivia, kuri universitete studijavo tarptautinių renginių vadybą, mirė rugsėjo 18 dieną.

Staigios suaugusių mirties sindromas, dar žinomas kaip staigi kardialinė mirtis, pakerta net ir jaunus niekada gyvenime širdies sveikatos problemų neturėjusius žmones – be jokio perspėjimo tiesiog ima ir sustoja širdis.

Sindromas, nusinešęs jaunos merginos gyvybę, gali smogti bet kuriame amžiuje. Jo aukomis gali tapti ir jokių sveikatos bėdų iki tol neturėję žmonės. Šiuo metu Olivios vaikinas ir jaunesnioji sesuo Annabelle pradėjo rinkti lėšas kampanijai, kurios tikslas bus atkreipti dėmesį į šią ligą.

Štai ką „Just Giving“ lėšų rinkimų svetainėje parašė Annabelle: „Sekmadienio rytą netikėtai mus paliko mano nuostabioji vyresnioji sesuo ir Charlie mylimoji. Nė vienas iš mūsų neturėjo progos net su ja atsisveikinti. Dėl šios priežasties manau, kad ši iniciatyva suteiks daugiau informacijos, kurios taip trūksta, ir padės išgelbėti daugiau gyvybių bei įprasminti Olivios atminimą“.

„Organizacija „Cardiac Risk in the Young“ padeda šeimoms, kurios būtent dėl šio sindromo išgyveno netekties skausmą. Teikiama psichologinė pagalba ir ieškoma būdų, kaip paremti šios klastingos ligos diagnozavimo būdų tyrimus“, – sako Anabelle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)