„Priklausomybė nuo alkoholio yra lėtinė, nepagydoma liga“, – visai neseniai Delfi sakė medicinos psichologė dr. Neringa Bagdonaitė. Pasak jos, priklausomu nuo alkoholiu galima laikyti tokį žmogų, kuris nebeatsispiria pagundai siurbtelėti svaigiojo gėrimo ir iš anksto planuoja, kada tai padarys.

Šiuos specialistės žodžius savo gyvu pavyzdžiu gali patvirtini panevėžietė Reda (tikrasis vardas redakcijai žinomas). Svaigiųjų gėrimų paragavusi ankstyvame amžiuje, moteris ilgam laikui paniro į alkoholizmo liūną – alkoholį vartodavo keliskart per dieną, pagalbos kreipdavosi tik tam, kad nuramintų artimuosius, ir visuomet galvojo, kad iš šios duobės išsikapanos savo jėgomis.

„Kai gulėjau ligoninėje, manęs klausė, ar aš suprantu, kad sergu, ar suprantu, kad tai yra progresuojanti liga, besibaigianti mirtimi, jeigu ji negydoma. Aš viską žinojau, bet ką man reikėjo daryti su tuo žinojimu, jeigu aš beprotiškai norėjau gerti“, – savo karčiais prisiminimais dalinasi pašnekovė.

Šiame interviu panevėžietė Reda pasidalino išties sukrečiančia savo gyvenimo istorija. Pašnekovė papasakojo, dėl kokių priežasčių griebėsi alkoholinių gėrimų, kodėl jai nepadėjo daugybę kartų specialistų teikiama pagalba ir kokį dugną turėjo pasiekti, kad galiausiai ateitų į blaivybės kelią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją