Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) jau parengė kitų metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto projektą, kuris jau yra Seime. Ar jame atsiras daugiau vietos inovatyvių vaistų kompensavimui, diskutavo sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) vadovė Neringa Čiakienė.

Naująjį PSDF biudžeto projektą A. Pečkauskas vertino labai pozityviai.

„Norisi pasidžiaugti, kad PSDF šiais metais auga šiek tiek daugiau negu 13 proc. Turime beveik 3,5 mlrd. eurų, kuriuos galime skirti sveikatos priežiūros paslaugoms, taip pat vaistams mūsų šalies gyventojams kompensuoti ir teikti.

Biudžetas iš mūsų perspektyvos tikrai yra subalansuotas. Mes sugebėjome pasiekti, kad visose eilutėse, tai yra visuose straipsniuose, būtų nemažas augimas. Jis tikrai yra pakankamas. 

Iš biudžeto matome, kad galėsime sėkmingai didinti darbo užmokestį sveikatos priežiūros specialistams, galėsime plėsti paslaugų spektrą ir kiekį, kuriuos gauna mūsų pacientai sveikatos priežiūros įstaigose“, – žadėjo A. Pečkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją