Neseniai Lietuvoje viešėjo žymus klinikinės farmakologijos ir farmakologinės mitybos specialistas Dr. Paulas Claytonas. Šiuo metu JAV gyvenantis anglas pasaulyje žinomas kaip mitybos ir sveikatos ekspertas, kelių knygų, apie būdus išlikti sveikiems, autorius. Mūsų šalyje jis svečiavosi jau ne pirmą kartą, o šįkart Vilniuje ir Kaune skaitė paskaitas apie žarnyno sveikatą. 

„Anksčiau buvau klinikiniu farmakologu ir dirbau vaistų srityje. 8-ajame dešimtmetyje pradėjau suprasti, kad maisto ir maisto ekstraktų farmakologinis poveikis sveikatai yra žymiai įvairesnis ir daug svarbesnis nei bet kurios vaistų kampanijos produktai“, – vienoje iš savo knygų „Tegul Jūsų maistas būna Jūsų vaistas“ rašo dr. P. Claytonas.

 

Pastaruosius 40 metų jis tyrinėjo, kaip visa tai, ką mes valgome, daro įtaką mūsų sveikatai, kaip ją griauna moderni mityba bei kaip teisingai maitintis. 

„Sveikatos apsaugos modelis žlunga. Jis žlugdo viso pasaulio ekonomiką ir nieko nepadarė, kad pagerintų visuomenės sveikatą. Farmacijos pramonė, kuri yra sveikatos apsaugos pagrindas, tapo dominuojančia, mūsų visuomenės sveikata smarkiai pablogėjo. Vaistai nėra išeitis“, – yra įsitikinęs dr. P. Claytonas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)