Inovatyvi chirurgija – mažiau šalutinių reiškinių

Po prostatos vėžio ankstyvųjų stadijų chirurginio ar spindulinio gydymo pacientų išgyvenamumas 15 metų siekia net 97 proc. Tačiau jis gali sukelti nepageidaujamus pašalinius reiškinius, tokius, kaip šlapinimosi, tuštinimosi sutrikimai ir erektilinė disfunkcija.

Laimė, šios problemos yra išsprendžiamos.

Vienas iš sprendimų būdų – inovatyvi chirurgija. Šiuo metu prostatos vėžiui operuoti taikoma ne tik laporoskopinė, bet ir robotinė chirurgija. Klaipėdos universiteto ligoninėje robotinė chirurgija taikoma jau beveik 5 metus, Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikose ir NVI pradėta taikyti šiemet. Tokie gydymo metodai, anot daktaro M. Kinčiaus, palengvina pacientų gijimą po operacijos ir padeda pagerinti gyvenimo kokybę.

„Laparoskopinės ir robotinės chirurgijos diegimas leidžia pacientui daug anksčiau grįžti į kasdienį gyvenimą, fizines veiklas, greičiau atsistato šlapimo sulaikymas.

Taikant minimaliai invazyvią chirurgiją, valstybė galėtų sutaupyti lėšų ilgalaikiam nedarbingumui ar su komplikacijų gydymu susijusių lėšų skyrimui. Priemokos gydymo įstaigoms už šių sistemų taikymą, leistų dažniau jas taikyti, o pacientams labai palengvintų gijimo procesą“, – neabejojo daktaras M. Kinčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją