Gydytojas urologas Marius Anglickis papasakojo apie šiuolaikinius mažiau skausmingus ir tikslesnius prostatos vėžio diagnostikos būdus bei veiksmingiausius erekcijos sutrikimų gydymo metodus, prieinamus ir Lietuvoje.

Nuo prostatos vėžio kas 45 min. miršta vyras

Gydytojas M. Anglickis patvirtino: vyrai nelinkę ieškoti pagalbos.

„Mašinai kas 2 metus privaloma techninė apžiūra, o sveikatos visiškai neprivaloma tikrinti. Išeina, kad valstybei mašinų techninė būklė rūpi daug labiau nei mūsų vyrų. Kartais vyrai ir po 20–30 metų neateina pasitikrinti savo sveikatos“, – apgailestavo gydytojas urologas.

Dėl to neretai laiku nepastebimos ir tokios ligos, kaip prostatos vėžys. Ši liga – viena dažniausių vėžio formų, kuria suserga vyrai.

„Statistika rodo, kad kas 45 minutes pasaulyje miršta po vyrą nuo prostatos vėžio. Kad geriau tai įsivaizduotume: prasideda pamoka, nuskamba skambutis, kviečiantis į ją – miršta vyras, pasibaigia pamoka ir, skelbiant pamokos pabaigą, miršta dar vienas vyras, – palygino gydytojas M. Anglickis. – Kas liūdniausia, kad tie vyrai nemiršta besišypsantys miegodami. Dauguma jų dėl išplitusio prostatos vėžio miršta, kęsdami didžiulius skausmus, daugybę metų gyvendami su drenais, nes tas prostatos vėžys, pažeidęs kitus organus, sutrikdo jų veiklą“.

Vėžys progresuoja be simptomų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją