Bet jeigu kas nors turite kokių nors kitų minčių, kviečiu jas pareikšti komentaruose. Kuo daugiau komentuojate, tuo man daugiau moka. Nepamirškite to.

Šiandien – labai keisti kvepalai, iš britų kūrėjų Rebel, apie kuriuos esu jau rašęs: („Užkalnis uosto gumą. Kramtomąją gumą“).

Kodėl keisti? Nes vos pauosčius, nežinau, ką galvoti. Kažkokia senatvė, smilkalų kvapai, nesuprantamas kompleksinis paveikslas. Todėl juos ir vadina – Stunned. Angliškai – priblokštas, labai nustebęs, šokiruotas.

Na, o „Rebel“ reiškia maištininką. Tai čia tiksliai apie mane.

Pirmiausia žiebia smilkalai. Artimieji Rytai, o taip pat stačiatikių bažnyčia, bet nuostabiai sumaišyta su rožėmis, ir tų rožių daug, ir jos prabangios ir saldžios.

Buvo toks laikas, kai vyrų kvepaluose bijodavo naudoti rožes, pasilikdavo prie tabako ar odos. Dabar tie laikai praėjo.

Dar kvape – snapučiai ir gvazdikai. Gausu gėlių! Ir dar vanilė, rizikingiausias kvapas pasaulyje. Matote, vanilė turi potencialą būti lipni ir įkyri. Dažnai parfumerijos meistrai nežino, kur sustoti. O čia štai vanilė tiesiog susilieja su tais rytietiškais smilkalais.

Vienas apžvalgininkas sakė: cukraus vata, pagardinta marihuana. Tikrai.

Kvapo bazėje jis stabilizuotas pačiuliais (taip, tai narkotinės žolės kvapas), gyvuliniu muskusu ir vetyverio (auksabarzdžio) muilu, ir kedro solidumu. Kokia kompozicija!

Labai, labai keistas kvapas (Lietuvoje prekiauja Olfactory Store, Vilniuje, Užupyje – bet net nepagalvokite, aš jų nereklamuoju).

Lyg sudėti į flakoną prisiminimai, arba, kaip kažkas pasakė, kaip deganti smilkalų lazdelė iš indiškos parduotuvės.

Tai, turbūt, nebus kvepalai, kuriuos dėvite į verslo susitikimą. Jiems reikia labai daug drąsos ir turite pasijusti esantis šiek tiek maištininkas, hipis, apsiraišiojęs riešus spalvotomis virvelėmis ir žvangantis vario apyrankėmis.

Jums turbūt patiks ir draugė su daugybe tatuiruočių ir žaliais plaukais (jeigu jūs esate vyras), o jei esate moteris, aš jūsų apskritai nesuprantu, jūs msn paslaptis.

Bet kuriuo atveju, tai nebus labai standartinis pasirinkimas. Ten ir žali lapai, ir egzotinis restoranas, ir arbata vario arbatinuke, ir šilkiniai rūbai, ir Rytų muzikos skambesys.

Ne, tai ne indiški kvepalai. Jie – iš Londono. Tačiau, bendrąja prasme, Indija ir egzotika kvepia būtent taip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)