Gali, ypač jei tai pasakiškai išsidirbinėjantis, tarptautinis ir brangus žurnalas MONOCLE iš Londono. Keista, bet šį žurnalą parduoda ir Vilniuje (dar keisčiau, kad jį perka ir Vilniuje – kad mūsų provincialiame miestuke ir Marijos žemėje yra pakankamai žmonių, kurie moka didelius pinigus už ezoterinį, keistą, turtingiems ir smalsiems skirtą leidinį anglų kalba, man yra tikras mūsų civilizacijos rodiklis).

Monocle Scent Four: Yoyogi iš Comme des Garçons

Monocle Scent Four: Yoyogi iš Comme des Garçons yra ketvirtasis kvapas iš šio žurnalo serijos, ir pavadintas pagal Tokijo rajoną Yoyogi (代々木), netoli Shinjuku geležinkelio stoties, kuris yra toks madingas, toks apsivožusiai hipsterinis, su visokiais frykais ir išsidirbinėjančiais jaunimo ideologijos pasireiškimais, su vaivorykštiniais ekstremaliais paradais ir su Elvio Preslio mėgdžiotojų konvencijomis, kad nuo jo nuraus stogą bet kam. Tai yra Japonija, kuri yra atvirai gerianti į save visą ateitį ir Vakarų įtaką.

Apie pirmąjį Monocle kvapą, kvepiantį japoniška medine vonia, jau rašiau „Delfi“ prieš kelerius metus.

Apie kvepalus iš vieno mano mėgstamiausių gamintojų, japonų dizainerių iš Paryžiaus, Comme des Garçons („kaip berniukai“) irgi esu rašęs, ir rašęs labai daug: ir apie jų gelžbetonio skonio kvepalus, ir apie valčių deguto kvepalus, ir apie žalio krokodilo kvapą. Tai yra šventė kvapų gurmanams ir tiems, kas drąsūs. Kvepėti gelžbetoniu – reikia drąsos.

Yoyogi kvepalai yra nuostabiai paprastas, net šokiruojančiai: kiparisas, žolė (tokia žolė, kokia būna parke, o ne tokia, kurią rasite suktinėje) ir pelynas. Viskas, daugiau nieko. Gal iš pelyno ateina dar tokios seno medžio asociacijos – gal kokie pelynai džiūsta ant aukšto sename Kauno mediniame name, Žaliakalnyje.

Čia ir spinta-vaistinėlė, kur kvepia senos močiutės žolių arbatos, ir karštą vasaros dieną įkaitusi pieva kaime, kur nors Zervynose, Marcinkonyse ar prie Valkininkų geležinkelio stoties, Vaitakarčmio kaime, kur esu dažnai buvęs savo jaunystėje.

Šis kvapas – puikus pavyzdys, kaip gerai gali gautis kvapų žaidimas, kai nesistengi niekam patikti ir tiesiog gali eksperimentuoti. Šedevras, ir perkamas šiandien vos už 95 eurus (už penkiasdešimties mililitrų flakonėlį). Jei tik išdrįsite, tai viena geriausių rekomendacijų, kurią galiu jums duoti šį rudenį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)