Žinoma, jei žmogui reikia prekių ženklų (kaip mano anuomet vairuoti BMW automobiliai ar pirkti „Timberland“ drabužiai ir batai), tai jokia čia ne asmenybės išraiška. Tai bandymas per vartojimą nusipirkti laimę, kas yra visada klaida, nes pirkiniai laimės neneša.

Tačiau „Montblanc“ rašiklį naudoju ligi šiol, ir turiu „Montblanc“ piniginę, su atspaustomis raidėmis A.U., ir, turiu pripažinti, tų daiktų kokybė mane džiugina kasdien.

Su „Montblanc“ kvepalais yra ne taip smagu, nes jie ne ypač išraiškingi ar įsimenami. Esu turėjęs gyvenime ne vienus, apie Montblanc Emblem esu rašęs Delfi., ir tame straipsnyje yra daugiau parašyta apie tai, kodėl aš taip norėjau Montblanc rašiklio: nes kažkada būtent tokiu parkeriu man knygą Vytautas Landsbergis pasirašė.

Montblanc Explorer

Šiandien rarašu apie kvepalus Montblanc Explorer. Jie labiausiai garsūs tuo, kad šį 2019 metų kvapą labai dažnai lygina su Aventus Creed, apie kurį nepagarbiai rašiau štai čia – ne visiems tekstas patiko, nes kam gali patikti, kad jiems išleidus tris šimtus eurų, paskui ateina apžvalgininkas ir sudirba.

Montblanc Explorer kūrė net trys parfumeriai (kas niekada nėra geras ženklas, nes trys virėjai prie puodo nebūtinai pagamins skanesnę sriubą).

Antoine Maisondieu yra pakankamai žinomas meistras, ir Monocle kvapas Hinoki (iš Comme des Garcons) buvo mano šiltai aprašytas Delfi: „Kvepiu, kaip japoniška medžio vonia“, kaip ir nuostabūs Armani Code: „Kuo kvepėti, kai esi elito atstovas“.

Olivier Pescheux yra prisimenamas dėl neįtikėtinai baisaus kvapo Paco Rabanne 1 Million – nenoriu nieko baisaus apie jį pasakyti, bet tai nėra revoliucinius darbus kūręs meistras. Nors, žinoma, tą vieną milijoną galima vertinti, kaip marozų revoliuciją.

Jordi Fernandez yra meistras, kuris apskritai nieko raiškaus nesukūrė (bent jau kol kas).

Montblanc Explorer išties sukurtas gana paprastai. Viršuje citrusai, šalavijas, primenantis brangų šampūną, ir rausvieji pipirai. Toliau – muilinas, malonus vetyveris, truputis odos aromatizatoriaus ir kakavos saldumo, ir bazėje dūminis pačiulio svaigulys, ambroksanas – šiltas ir muskusinis sintetinis elementas, ir dirbtinė pipirų ir agarmadežio kompozicija.

Tai malonu, gerai subalansuota ir visiškai bendra. Jokio specifinio įsimenamumo. Kaip labai skaniai kvepiantis muilas. Arba kaip parduotuvės firminis kvapas: primena gal Abercrombie & Fitch „Fierce“: „Užkalnis: perku kvepalus, kurių pauosčius, norisi išleisti dar daugiau pinigų“. Tik „Fierce“ tas muskusas ryškesnis.

Ar tinkamas kvapas rašytojui šis „Montblanc Explorer“? Taip, turbūt, nes „Montblanc“ visgi yra apie rašiklius. Kitų priežasčių šiuo metu nesugalvoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)