Kam: tiems iš jūsų, kam kvapai turi tikslias asociacijas su įvairiais gyvenimo etapais. Maloniais, keistais, romantiškais, nostalgiškais. Tiems iš jūsų, kas kvapus skaito kaip prisiminimų knygą. Atidarei buteliuką ir pakvipo, kaip sena medinė spinta močiutės namuose. Arba kaip kaimo bažnyčia. Arba kaip tik ką po lietum kiaurai permirkęs šuo.

Trūkumas: ne visi norės visų "Fahreinheit" kvapų ir asociacijų ant savo odos. Tai nėra mielas kvapas, lengvai ir maloniai bučiuojantis neužgauliomis natomis. Jis - greičiau kaip šiurkštokas žmogus, su charakteriu ir ne visada idealiu charakteriu, galintis užgauti, bet labai jus mylintis ir atsidavęs jums visiems laikams. Kaip tai, apie ką sako: "čia mano žmogus".

Metai: 1988.

Kvapas: viršuje citrina, bergamotė ir ramunėlės, labai daug ramunėlių. Viršus greitai ištirpsta ir atsiskleidžia kedras ir sandalmedis, kurie paprastai būna ilgiausiai išliekantis, bazinis, kvapas, o
ia šie medžiai užleidžia vietą sunkiąjai artilerijai. Pačiulis, oda, tonkauogė, muskusas, stirako derva, mastika (tokie kvapnūs sakai). Viskas, kas yra sūru ir kartu, sudėta čia.

Kalbant paprastų žmonių kalba, tai benzinas, automobilio tepalai, bjauriausia arbata nuo kosulio, kurios tik esate gėrę (žinotę tokią, nuo kurios tiesiog purto), senas lagaminas, ištrauktas iš palėpės, bažnyčia, Niujorko metro oro gūsis, kai leidžiatės į požemius ir į šnerves trenkia traukiniais, alyva, suodžiais. Lentpjūvė. Šaltkalvio dirbtuvės. Įrankių dėžė.

Išlikimas ir projekcija: didesni už vidutinį. Išlikimas priklausys nuo odos tipo, tačiau daugumai naudotojų jie laikys ilgai.

Kvepalai

Turbūt pernelyg įdomus kvapas, kad dėvėtumėt jį biure. Nes visi, kas turi uoslę, gręžiosis ir domėsis ir klausinės. Nors nebūna vyriškų ir moteriškų kvapų, turbūt nedaugelis moterų norės kvepėti benzinu ir senu lagaminu, bet ką gali žinoti. Gražiai ir drąsiai moteriai gali tikti. Vyrams patiks turbūt dažniau, negu moterims. Visiškai netiks paaugliams ir paauglėms, nebent jie būtų labai išskirtiniai. Vienas žmogus manęs klausė, kokį kvapą padovanoti draugei, kuri nenori nuvalkioto kvapelio, kaip koks Britney Spears sirupas (pastarieji, nors ir labai populiarūs, yra kvepalų pasaulio Katunskytė - blogo skonio atitikmuo). Patariau Fahrenheit. Tas žmogus nieko man neatsakė į žinutę, galbūt pamanė, kad šaipausi. O aš labai rimtai siūliau.

Tai štai jums pamoka: jei norite kvepėti, kaip visi, neklauskite mano patarimo.

Pavadinimas - tai pavardė mokslininko iš Olandijos, Daniel Gabriel Fahrenheit, kuris XVIII amžiuje sugalvojo temperatūros skalę, ištikimai tarnaujančią nuo tol, nors ir ne visiems. Šiais laikais Farenheito skalės laipsniais temperatūra matuoja JAV ir daugelis valstybių Karibų jūroje. Daugiau niekas. Taip jau išėjo, kad net mano mėgiami prancūziški kvepalai netiesiogiai pagerbia Ameriką.

Kažkada Serbijoje mačiau nuostabią šių kvepalų klastotę. Buteliukas buvo tik spalva panašus, kvapas buvo tolimas nuo originalo, bet pavadinimas buvo sugalvotas genialiai: "Far and High". Toli ir aukštai.

Christian Dior Fahrenheit: Lietuvoje nuo maždaug 90 EUR už 100 ml buteliuką. Nuolaidų būna, bet retai, nes gamintojas nesiekia jo paleisti iš rankų greitai ir pigiai: trisdešimt metų nenusibodo, nenusibos ir dabar. Vienas nedaugelio tokio senumo kvapų, kuris gamintojo vis dar reklamuojamas.

Daugiau Andriaus Užkalnio apžvalgų - http://www.laukineszasys.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)