Pečiai

Jei matuojantis švarką jo pečiai atrodo ne visai vietoje, matuokitės kitą – tai viena iš problemų, kurią siuvėjams nelengva ištaisyti.

Tam, kad išsirinktumėte geriausiai tinkantį švarką, apsivilkite jį ir nuleidę rankas tiesiai išilgai šonų, patikrinkite siūlę, jungiančią švarko rankovę su pečių linija toje vietoje, kur petys išsikiša labiausiai.

Jei švarkas šioje vietoje atrodo labai prigludęs, nesijaudinkite – reiškia, jis tinkamo dydžio, ir juo vilkint jūsų pečiai neatrodys nenatūraliai išsikišę ar liūdnai nusvirę žemyn. Netgi patariama visada pasimatuoti vienu dydžiu mažesnį švarką, nei galvojate, kad jums turėtų tikti, nes vyrai paprastai linkę save įsivaizduoti didesnius nei yra.

Po to pakelkite rankas į viršų ir šiek tiek pajudinkite, pasukite – taip patikrinsite, ar rankovės patogios, ar neveržia. Tik turėkite omenyje, kad bėgant laikui kostiumas šiek tiek palaisvės. Geras kostiumas prasinešios ir prisitaikys prie jūsų figūros.

Švarko ilgis

Lengviausiai suprasite, ar švarko ilgis tinkamas, jei jį apsivilkę pasuksite rankas link kūno ir pabandysite pasiekti palanką – krumpliais turėtumėte lengvai pasiekti švarko apačią.

Kitas būdas: laisvai nuleidę rankas palei šonus (riešai taip pat turi būti atpalaiduoti) sugniaužkite kumščius – krumpliai turi būti lygūs su švarko apačia arba būti šiek tiek aukščiau.

Rankovės

Švarko rankovės apačia turi siekti tą rankos vietą, kur nykštys susijungia su riešu – kad išlįstų nedidelis kraštelis marškinių.

Kostiumas

Sagos

Populiariausi ir universaliausi yra švarkai su dviem sagomis, tad rekomenduotina tokį ir pirkti. Tik atminkite – viršutinę sagą reikia visada užsegti, o apatinės segti negalima. Švarkas su užsegtomis abiem sagomis yra didelė stiliaus klaida.

Švarkas su trimis sagomis atrodo griežtesnis ir nuobodesnis, o viena saga užsegamas švarkas, atvirkščiai, nurodo laisvesnį, šiuolaikiškesnį stilių.

Dar būna dvieilių švarkų, kurie vėl sugrįžta į madą. Jie atrodo formaliau, prašmatniau, suteikia stotui kampuotesnę formą. Tad jei ketinate matuotis dvieilį švarką, į parduotuvę eikite su labai nuoširdžiu draugu, kuris rėžia visą tiesą į akis.

Kelnių ilgis

Kelnių ilgis gali būti interpretuojamas įvairiai – priklausomai nuo jūsų stiliaus ir to, ar jums patogesnės ilgesnės, ar trumpesnės kelnės. Klešnių apačia gali dengti batus arba baigtis ties batų viršumi. Dabar madingiausios trumpesnės kelnės, kurių apačia baigiasi ties kulkšnimi ir visai nedengia batų. Visiški stileivos ryžtasi dar trumpesnėms kelnėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)