Tamsios spalvos ne visuomet blogai

„Viešbutyje sienos gali būti išmuštos medžiaga ar specialia danga – namuose taip paprastai nedaroma. Danga su audinio tekstūra kambarį paverčia šiltesniu ir gilesniu – sienų dažai to negali suteikti.

Neretai viešbučių sienos yra tamsesnių atspalvių nei namuose: anglies pilkumo, rašalo mėlynumo, sodrios žalios – jie sukuria netikėtą, dramatišką efektą ir tampa puikiu fonu baldų apmušalams, faktūroms ar meno kūriniams išryškinti.

Tokius interjerus galime matyti viešbutyje „William“ Niujorke, „Le Roch“ Paryžiuje, „Henrietta“ Londone, „Soho House“ Berlyne bei kitur. Šią idėją galima pritaikyti ir namuose, pavyzdžiui, tamsiai mėlyname fone daiktai atrodo didingesni, be to, mėlyna suteikia kilmingumo“, – sako interjero dizainerė M. Juknienė.

Ji prisipažįsta mėgstanti aukštus, minkštu veliūru ar natūralia oda aptrauktus fotelius – atsisėdę juose tarsi paskęstame ir pasislepiame. Šią idėją taip pat galima pasiskolinti.

Iš viešbučių galima nusižiūrėti ir technologijas

Anot dizainerės, dar vienas geras, namuose pritaikomas sprendimas – šviesos intensyvumo reguliavimas, kuris bet kuriuo metu leidžia kurti norimą būsto atmosferą. Tiesa, dabar būstuose atsiranda vis daugiau valdymo skydelių, pultelių, termostatų, jungiklių ir valdiklių, o tai ne visuomet patogu.

„Visas inžinerines viešbučio kambario sistemas (vėdinimą, temperatūrą, apšvietimą, vaizdo ir garso aparatūrą) galima sujungti į protingų namų sistemą, valdomą vos viena, pavyzdžiui, „Smart Control 7“ panele. Daugybė atskirų valdymo prietaisų yra nepraktiška, be to, smarkiai apkrauna interjerą“, – sako dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją