1. Aksesuarai

Aksesuarai – baigiamieji akcentai, suteikiantys kambariui išbaigtumo. Be jų patalpos neretai atrodo sterilios, nuobodžios. Sustatę pagrindinius baldus, pagalvokite, kokie aksesuarai suteiktų kambariams šilumos, daugiau atskleistų apie jūsų asmenybę. Sustatykite į lentynas knygų, ant sofų pamėtykite pagalvėlių, ant stalo pastatykite vazelių, žvakidžių ir pan.

2. Netikėtas akcentas

Kad ir kokiu stiliumi įrengėte namus, kiekviename kambaryje turėtų būti netikėtas akcentas – ryškių spalvų paveikslas, įdomi skulptūra, neįprastai, originaliai sustatyti baldai, interjerą pagyvins net augalai.

3. Pabrėžkite didžiausią privalumą

Prieš ką nors perkant ar perdažant namuose apsidairykite – koks didžiausias privalumas, ką norite išryškinti. Turite gražų parketą? Pirkite mažą kilimą, kad jis neuždengtų viso grindų ploto. Langai per visą sieną miegamajame? Pastatykite lovą šalia jų, kad galėtumėte žvelgti į žvaigždes naktį.

4. Susiplanuokite spalvų paletę

Kad ir kokį stilių pritaikote, svarbu susiplanuoti spalvų paletę. Net jei namai eklektiški, spalvos – ne mažiau svarbu. Pavyzdžiui, jei sienos baltos, pagalvokite, kokius akcentus dėsite, kokių spalvų bus aksesuarai. Spalvos turi būti giminingos.

5. Integruokite išskirtinių, unikalių detalių

Tai gali būti 19 a. baldas, antikinis biustas, o gal rankų darbo tekstilės kūrinys!

6. Originalus meno kūrinys

Yra puikių reprodukcijų, įvairių įdomybių, bet niekas nepralenks originalaus kūrinio – ar tai būtų įrėminta jūsų siuvinėta servetėlė, ar pirktas didelis paveikslas. Tokiais kūriniais puošti namai atrodo šiltesni, labiau atspinti šeimininkų asmenybę.

7. Nepamirškite apšvietimo

Labai dažnai įsikeliame į naujus namus ir mėnesių mėnesiais ar net metais gyvename nebaigdami įrenginėti apšvietimo. O tai reikšminga detalė, kurią reikia apgalvoti. Pavyzdžiui, jei namai įrengti industriniu stiliumi, didelis krištolinis šviestuvas juose atrodys lyg našlaitis, atsidūręs ne savo vietoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją