„Tai nelengva, bet įmanoma“, – sako Lynn Taylor, nacionalinė darbo vietų ekspertė, parašiusi knygą „Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job“ („Sutramdykite savo baisųjį biuro tironą: kaip suvaldyti vaikišką viršininko elgesį ir gerai jaustis savo darbovietėje“).

„Kai lauke šalta, kyla noras nuo galvos iki kojų apsirengti kuo daugiau drabužių. Kirba pagunda išsitraukti net slidinėjimo aprangą. Tačiau galite pasiekti abu tikslus – jaustis patogiai ir išlikti dalykiški, kad ir koks šaltis būtų už lango“.

Štai šeši patarimai, kaip rengtis į darbą, kai lauke šalta:

1. Dėvėkite ilgą paltą, šaliką ir pirštines.

Labai svarbu, ką dėvite, važiuodami į darbą.

„Jei vykdami ar eidami į darbą jausitės patogiai, tuomet atvykus į biurą greičiau atsigausite ir sušilsite“, – sakė L.Taylor. Jei tik šie aksesuarai nėra nudėvėti ar suplyšę, paprastai jie atrodo dailiai ir dalykiškai – todėl nejausite poreikio vos įžengus pro biuro duris kuo greičiau juos nusiplėšti.

2. Po stalu laikykite papildomą batų porą.

Neavėkite aukštakulnių ar lengvų batelių viduryje pūgos vien tam, kad biure atrodytumėte nepriekaištingai. Tai pavojinga, be to, galite nušalti kojas. Avėkite sniego batus, o atvykę į biurą persiaukite bateliais.

3. Darbe turėkite skraistę arba papildomą švarką.

Šaltais žiemos mėnesiais biure gali būti vėsoka, sako L. Taylor. Be to, daugumoje biurų darbuotojams draudžiama savarankiškai reguliuoti patalpos temperatūrą.

Tomis dienomis, kai biure bus šalta, jus gali išgelbėti papildomas juodas švarkas ar skraistė, pažymi ji. Skraistė ar platus šalikas gali būti tarsi pledas. Apsigaubkite juo viršutinę kūno dalį ir drąsiai vaikščiokite po biurą – jūsų dalykinis įvaizdis nuo to nenukentės.

4. Darbo spintelės stalčiuje turėkite pirštines su atvirais pirštais.

Kai biure būna vėsu, rankas galite sušildyti atsarginėmis pirštinėmis su atvirais pirštais. Tokios pirštinės netrukdo spausdinti tekstų, be to, yra mažiau pastebimos negu įprastos pirštinės.

5. Galvokite apie sluoksnius.

Kai kuriuose biuruose būna vėsu, o kituose – pernelyg šilta. O jūsiškiame, bėgant dienai, gali būti ir vienaip, ir kitaip.

Jei ant dailių marškinių vilkėsite megztuką, galėsite prisitaikyti prie įvairios temperatūros. Dalykiškai atrodysite abiem atvejais – tiek su megztuku, kai bus vėsoka, tiek be jo, jei bus per šilta.

Sluoksniuoti galite ir po drabužiais apsimaudami šiltesnes kojines, ilgus apatinius drabužius ar pėdkelnes.

6. Nebūkite su kepure ar „Uggs“ batais.

„Jei norite atrodyti dalykiškai, nusiimkite kepurę ir nusimaukite „Uggs“ batus, sako L. Taylor. „Žinoma, aprangos taisyklės įvairiuose biuruose ir pramonės šakose skiriasi. Stebėkite savo viršininko aprangą ir ja vadovaukitės, o jei abejojate, paklauskite“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją