– Kasdien tenka bendrauti su būsimomis nuotakomis, ar visos jos renkasi tradicinės spalvos sukneles ir ar nuotakos suknelė būtinai turi būti balta?

– Itin ryškias, tamsias spalvas (raudoną, mėlyną ar pan.) siūlau pasilikti kitoms progoms, o nuotakoms siūliau rinktis šviesius, pastelinius atspalvius, šampano ar baltą spalvą.

Tačiau nereikėtų rinktis akinamai baltos. Ši spalva nedera prie odos, natūralioje šviesoje atrodo lyg žydra ar net pilkšva. Balčiausia spalva, kokią siūlau, – pieno. Dažniausiai viršutiniam savo kurtos suknelės sluoksniui parenku būtent šią spalvą, bet po ja būtinai turi būti kūno spalva, dramblio kaulo, kapučino atspalvis ar net truputį rožinė. Toks žaidimas spalvomis suknelei suteikia prabangos, o pasteliniai atspalviai – paslaptingumo.

– Ne visos nuotakos nori dėvėti nuometą, ką apie tai manote jūs?

– Nuotakai jis suteikia dar daugiau puošnumo, o vestuvėms – ištaigingumo. Kai prie altoriaus nuotaka žengia užsidengusi veidą, nuometo pakėlimas tampa magiška akimirka. Todėl bent jau jungtuvių ceremonijos metu patarčiau būti su nuometu, o prasidėjus puotai galėsite jį lengvai nuimti. Prabangioms šventėms, pavyzdžiui, rengiamoms ištaigingame dvare, siūlau rinktis ilgą nuometą su besivelkančiu šleifu.

– Jaunos moterys neretai nori atrodyti seksualiai, tačiau kaip neatrodyti vulgariai?

– Prabangi aplinka lyg ir įpareigoja rinktis ilgą suknelę, tačiau ji bus subtiliai seksuali, jei ilgas skeltukas atidengs kojas. Ištaigingoje aplinkoje tikrai tinka gili iškirptė, tačiau nereikėtų persistengti apnuoginant pečius. Jei norite nustebinti, rinkitės suknelę atvira nugara, kuri iš priekio atrodo minimalistinė ir konservatyvi.

Kad nuotaka atrodytų gundanti, tačiau ne provokuojanti ar vulgari, svarbu neapnuoginti per daug kūno. Tarkim, jei norite atidengti kojas, rinkitės uždaresnę suknelę be gilių iškirpčių arba atvirų pečių. Jei norite gilios iškirptės, rinkitės ilgesnę suknelę, bent jau siekiančią kelius.

Jakučinskaitės suknelių kolekcijos pristatymas

– Veikiausiai nesudėtinga išsirinkti batelius, tikriausiai nuotakai labiausiai tinka balti?

– Iš tiesų tai didesnis iššūkis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Balta spalva turi labai daug atspalvių ir dažniausiai parinkti batai nedera prie suknelės spalvos, tad jei nuotaka nori avėti baltus batelius, jų atspalvis turi tobulai atitikti suknelės spalvą. Kitaip derinys atrodys prastai.

Geriausia rinktis batelius, kurie, žiūrint į nuotaką, atrodys tarsi nepastebimi. Spalva turi susilieti su kūnu ir neatkreipti per daug dėmesio, pavyzdžiui, kūno, balintos kavos ar kakavos spalvų.

Taip, galima pasirinkti ir ryškius, kontrastingus batus. Jei vestuvių šventėje dominuoja kokia nors spalva, tarkim, raudona, nuotaka gali avėti šios spalvos batelius. Taigi nepamirškite – batai turi būti arba nematomi, arba tokie, kuriuos tikrai verta pastebėti.

Žinoma, ne mažiau svarbu patogumas, todėl primenu, kad batelių netaupykite lemtingajai dienai ir prieš tai su jais pasivaikščiokite. Netinkama eisena taip pat gali sugadinti įvaizdį.

– Vestuvinės suknelės dažniausiai būna ganėtinai puošnios. Kaip nepersistengti renkantis papuošalus?

– Suknelės dažnai būna dekoruotos, tad ant kaklo nuotakoms niekada nesiūlau segtis ko nors papildomai. Pamirškite stambius vėrinius, karolius ar koljė. Verčiau pasirinkti derančius auskarus. Didesnius, matomesnius, pagamintus, pavyzdžiui, iš kristalų, siūlau rinktis nuotakoms, kurios nori atrodyti ryškiau.

Kuklesnėms ar nenorinčioms atitraukti dėmesio nuo suknelės patariu rinktis nedidelius perliukus ar kitokius klasikinius papuošalus. Taip pat galima rinktis subtilias, neįkyrias, lakoniškas kristalų apyrankes.

– Kokią rankinę ar delninę rinktis nuotakai?

– Jokios! Viską, ko nuotakai gali prireikti, turėtų nešioti jos pamergės. Mano manymu, nuotaka vienoje rankoje turėtų laikyti puokštę, kitoje – būsimo vyro ranką.

Jakučinskaitės suknelių kolekcijos pristatymas

– O ar yra kokių nors taisyklių renkantis puokštę?

– Čia nuotakoms galioja visiška laisvė. Nereikia manyti, kad nuotakos puokštė būtinai turi būti šviesi. Verčiau žaiskite spalvomis. Ypač tinka raudonos puokštės arba su daug žalumos, ar su daugybe įvairių lapų bei uogų. Taip pat galima eksperimentuoti ir su gėlėmis plaukuose. Tarkim, raudonos lūpos ir raudonos gėlės plaukuose atrodo puikiai.

– Vis labiau populiarėja vestuvės užsienio kurortuose, kur tyvuliuoja žydra jūra ar bekraštis vandenynas, auga palmės... Ką patartumėte nuotakoms, norinčioms tuoktis egzotiškuose kraštuose?

– Merginos vis dažniau nori susituokti ten, kur šilta, gražu, o nuotraukos atima kvapą. Šiuo atveju tinka viskas, kas netinka tuokiantis bažnyčioje. Merginos neretai daro klaidą ir vestuvėms paplūdimyje išsirenka sunkaus audinio, korsetinio tipo, itin kūną dengiančias klasikines sukneles. Tačiau nepamirškite, kad vestuvėse užsienio kurorte dažniausiai būna tik nuotaka ir jos išrinktasis, todėl vargu ar bus paniurusių tetų priekaištų dėl netinkamai parinktos aprangos.

Suknelė turėtų susilieti su egzotiška aplinka, plaikstytis vėjyje, būti romantiškai seksuali ir subtiliai apnuoginanti kūną, tad patarčiau rinktis lengvus, permatomus audinius. Taip pat siūlyčiau rinktis dviejų dalių sukneles iš glaustinukės ir sijono. Tokios suknelės turi ne vieną privalumą: jas lengviau nugabenti į tolimą kraštą, jos lengvai transformuojamos ir yra labai patogios per ceremoniją ar fotosesiją paplūdimyje.

Dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės studija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)