Renkantis papuošalus, svarbiomis tampa ne tik mados, bet ir žmonių vartojimo tendencijos. Pastaraisiais metais žmonija vis labiau atsisuka į gamtai palankesnių, ilgaamžių daiktų pirkimą. O juvelyrikos mada tampa vis mažiau priklausoma nuo sezono.


Kur pastaraisiais metais juda papuošalų mada?

Jau kuris laikas dėmesio centre yra tvarumas. Per ir po Pandemijos jis tapo ypač svarbus įvairiose gyvenimo srityse. Papuošalų mada nėra išimtis. Ryškėja tendencija – įsigyjant naujus daiktus, tai gerai apgalvoti. Vis daugiau vartotojų svarbu, kad pirkinys būtų kokybiškas ir ilgaamžis. Net ir mados podiumuose sunku išskirti itin dideles kokios nors krypties tendencijas, dizainas ir siluetai cikliškai kartojasi, tad rengtis ir puoštis tampa vis lengviau, susidėliojant savo asmeninį stilių iš jau turimų, pernaudojamų ir perdirbamų medžiagų. Tad trumpaamžės bižuterijos, kurią galima rasti greitosios mados parduotuvėse, aktualumas turėtų pradėti blėsti.

Justina Buterlevičienė.

Kokie papuošalai šiais metais sulaukia daugiausiai dėmesio?

Vis daugiau pirkėjų renkasi didesnę išliekamąją vertę turinčius papuošalus iš aukso ir sidabro. Rinkdamiesi juvelyrikos dirbinius sau ar brangiam žmogui, pirkėjai ieško ne tik patinkančio dizaino papuošalų, bet ir sau svarbią reikšmę turinčių juose inkrustuotų akmenų arba simbolių. Labiau nei bet kada pirkėjai ieško širdelių, pirmųjų vardo raidžių – visko, kad sukurtų jų asmeninį stilių.

Ypatingoms progoms visais laikais neblėsta susidomėjimas brangiaisiais akmenimis, pavyzdžiui, deimantais. Jie simbolizuoja amžiną ryšį, meilę. Kadangi jų populiarumas tik auga, o išgavimo procesai yra ne tik brangūs, bet ir daro neigiamą įtaką klimato kaitai, tuo susirūpinusios juvelyrikos kompanijos jau turi alternatyvų. Joms priskiriami laboratorijose išgaunami deimantai arba savo išvaizda bei savybėmis itin panašus moisanitas, kuris po deimanto yra kiečiausias juvelyrikoje naudojamas akmuo. Šios alternatyvos patrauklios dar ir mažesne savo kaina.

Papuošalų tendencijos


Kokie papuošalai bus madingi šių metų šiltąjį sezoną?

Šiltąjį metų sezoną atidengiame daugiau savo kūno, tad ir jį puošti norisi labiau. Stiprios moterys vertina perlus, o šiais metais savo aprangoje ypač madinga jų turėti kuo daugiau. Pavyzdžiui, puošti kaklą net keliais perlų vėriniais. Kam perlai nepatinka, gali rinktis ilgus vėrinius iš natūralių spalvotų akmenų ir savo stiliui suteikti bohemiškumo. Taip pat vis dar madinga tarpusavyje derinti daug smulkesnių ir stambesnių papuošalų, netgi skirtingų tauriojo metalo spalvų.


Kokiomis taisyklėmis, puošiantis šį pavasarį ir vasarą, reikėtų vadovautis?

Visada svarbu atkreipti dėmesį į proporcijas ir harmoniją. Renkantis masyvesnio dizaino papuošalus, geriau vengti išskirtinių detalių drabužiuose. Prie spalvingų, daugybę detalių turinčių apdarų derės mažiau ekspresyvūs, kuklesni ar tik spalvą pabrėžiantys papuošalai. Reiktų nebijoti ir modernesnio žvilgsnio į klasiką – perlus rinktis prie džinsų.

Papuošalų tendencijos

Kokius TOP tris papuošalus pavasariui ir vasarai turėtų turėti kiekviena moteris?

Patarčiau rinktis perlų vėrinius ir apyrankes. Stambūs, ryškūs auskarai, nors dažnai dominuojantys vien iš aukso, šį sezoną ypač madingi ir su spalvotais natūraliais akmenimis.


Ar yra papuošalų, kurie yra madingi visuomet?

Klasikinio dizaino minimalistiniai papuošalai niekada neišeina iš mados. Kukli balto ar geltono aukso grandinėlė su mažyčiu brangakmeniu – vienas ilgaamžiškiausių sprendimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją