Saugesnės grožio paslaugos


„Apie sveikesnę, saugesnę, ekologiškesnę aplinką pasaulis prabilo seniai, o grožio industrija dar ilgai buvo skaudulys, tarsi sritis ,kurios tai neliečia, nors pasekmės jau buvo stebimos“, – teigia Vilniaus grožio salonų „Greenas“ viena įkūrėjų Viktorija Parutytė.

Specialistės teigimu, didelė dalis dirbančiųjų šioje srityje užsidirbdavo alergijas, įvairius odos susirgimus, onkologines ligas. „Pamažu situacija pradėjo keistis ir drąsiausi ėmėsi daryti pokyčius. Vos tik atsirado rinkoje pasiekiami sveikesni aplinkai produktai, išdrįsome kurti kitokią, saugesnę darbo aplinką. Paaiškėjo, kad neužtenka asmeniškai imtis priemonių, tai turi būti mažiausiai vienos įmonės ar kolektyvo kryptis. Grožio salonas buvo kurtas remiantis darbuotojų sveikatos prioritetais ir saugesnių grožio paslaugų suteikimo tikslais. Todėl nuo pat pradžių buvo keliami ypač dideli reikalavimai darbo instrumentams, cheminėms bei higienos priemonėms“, – kalbėjo Viktorija Parutytė. Salone neatliekamos jokios procedūros, kurių proceso metu išsiskiria nuodingi garai ar kvapai, naudojama inovatyvi kosmetika, didelis dėmesys skiriamas saugiam plaukų dažymui, rašoma pranešime spaudai.

„Mes naudojame beamoniakius dažus, kurių sudėtyje neliko garuojančių ir pavojingų ingredientų, o puikūs rezultatai pasiekiami išnaudojant natūralios kilmės žaliavas. Prekinis ženklas eina koja kojon su mada, todėl priemonės leidžia išpildyti visas naujausias technikas, kurios leidžia dažyti saugiau, rečiau ir išlikti madingais“, – kalbėjo stilistė Olga Wiseman.

„Labai didelės sėkmės sulaukęs „Olaplex“ prekinis ženklas dar labiau praplėtė meistrų galimybes ir atnešė tendenciją derinti plaukų dažymo ir terapijos procedūras. Po truputį buvo suformuoti mūsų klientų įpročiai išnaudoti apsilankymą salone kartu ir apsikerpant, ir palepinant plaukus įvairiais ritualais, plaukų atstatymo procedūromis, o kai pradėjome naudoti tiesioginius pigmentus, plaukų spalvinimas įgavo saugų jų gaivinimo svorį. Naudodami pastaruosius galime nudžiuginti net jauniausius savo lankytojus, nes tai neilgalaikiai, visiškai netraumuojantys plauko dažai“, – pasakojo Olga Wiseman.

Grožio salonai Lietuvoje puoselėjantys tvarią madą

Grožio salonų komanda daug dėmesio skiria klientų edukacijai, kad jie sąmoningai priimtų sprendimus, suvokdami įvaizdžio keitimo pasekmes. „Mokiname kokybiškai puoselėti savo plaukus. Daugybė straipsnių ir paskaitų apie kosmetikos įvairovę ir naudingumą ar keliamus pavojus jau duoda rezultatus, galime džiaugtis, kad mūsų klientai labai atsakingi ir dažniausiai renkasi natūralią plaukų kosmetiką, o kadangi stipriai domimės visomis grožio kryptimis, atrinkome ir daugiau saugių prekinių ženklų: maisto papildus „Sugar bear“, „Kolagen 360“, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką „Jane Iredal“, natūralaus šilko produktus miegui bei aksesuarus plaukams“, – pasakojo grožio salono ir prekės ženklo „Greenas” bendraįkūrėja, natūralios plaukų priežiūros ekspertė Viktorija Parutytė.

Tvarios mados puoselėjimas


Panevėžyje įsikūrusios grožio studijos „Oranžinis stilius“ įkūrėja ir kūrybinė vadovė Aušra Vitkuvienė teigia, jog jų komandos tikslas visada būti geriausiais savo srities specialistais ir siūlyti išskirtinai kokybiškas paslaugas. „Stengiamės sekti tendencijas, naujausias pasaulines madas, gyventi šiandien aktualiomis temomis. Negalime nereaguoti į susidariusią situaciją ir savo darbui aklai naudoti produktus. Kaip žinome, grožio pramonėje tikrai daug plastiko ir kitų mums kenksmingų medžiagų. Mūsų siekiamybė dirbti su kiek įmanoma saugesniais aplinkai produktais ir mėgautis tvaria mada“, – kalbėjo specialistė.

Pasak stilistės – ekspertės Aušros Vitkuvienės grožio studijos „Oranžinis stilius“ prioritetas – produktai, kurie kuria istoriją, turi savo vertybes. „Mums įdomu, kas slepiasi už fasado, ypatingą dėmesį skiriame kosmetikai, su kuria dirbame. Mums labai rūpi, kokia yra produktų sudėtis, kokia yra kompanijos pasaulėžiūra, kaip atsakingai saugo gamtos išteklius“, – pasakojo stilistė.

Grožio priemonės be kenksmingų sudėtinių dalių


Šiaulių grožio studijos „Riola“ įkūrėja Rita Olonova pasakoja, jog jų grožio salonas atsisakė priemonių, kuriu sudėtyje yra sulfatų, parabenų ir kitų kenksmingų sudėtinių dalių, produktai, su kuriais dirba komanda netestuojami su gyvūnais, tinka veganams. „Renkamės tokius produktus, kurie tausoja gamtą, klientą bei darbuotoją ir neprisideda prie globalinio atšilimo. Klientai mus vertina dėl draugiškos atmosferos ir kokybiškų grožio studijoje naudojamų priemonių“, – kalbėjo stilistė.

Kokybiška paslauga


„Mums labai svarbu nuo pradžios iki pabaigos suteikti kokybišką paslaugą“, – kalba Kauno grožio salonas „Pinkas“ įkūrėja Greta Biriukova. Salonas vadovaujasi tvarumo filosofija, naudoja tik aukščiausios kokybės produktus, kurie atitinka didžiausius tvarumo kriterijus, pradedant gamyba ir baigiant utilizacija, tačiau, kaip teigė Greta Biriukova, nepamirštama, kad klientas pageidauja matyti akivaizdų grožio priemonės kuriamą efektą. „Nors ir taikome aukštus standartus, vis tiek stengiamės išlikti paprasti, žemiški, jaukūs ir draugiški kiekvienam užsukusiam. Klientas negali jaustis nepatogiai, nes į kiekvieną atėjusįjį žvelgiame kaip į Pink’o draugą, partnerį ir palaikytoją. Esame dėkingi, kai iš tokios daugumos pasirenka mus“, – kalbėjo Greta Biriukova.

Dažai be amoniako


Marijampolėje įsikūrusio grožio salono „Plaukų kambarys“ įkūrėja Daiva Stankevičienė, turinti ilgametę patirtį plaukų priežiūros srityje, sako, jog norėjosi sukurti tokią aplinką, į kurią klientai ateitų lyg į namus, o išeitų ne tik su nauja šukuosena, bet ir puikia emocija. „Salonas žengia dar tik pirmuosius žingsnius, bet su kolege Ernesta stengiamės įgyvendinti savo filosofiją: dirbti taip, kad pačios pavydėtume savo klientams“, – pasakojo profesionali plaukų koloristė Daiva Stankevičienė. Grožio salonas „Plaukų kambarys“ didelį dėmesį skiria kokybiškiems, draugiškiems aplinkai produktams. Specialistė pasakoja, kad jų salone dirbama su dažais neturinčiais amoniako, kas itin stipriai sumažina įkvepiamus alergijos atvejus, o sudėtyje esantys aliejai, amino rūgštys pamaitina ir tausoja plaukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)