Nors kalėdinės kolekcijos kampanija į kosmosą perkelia tik vaizdais, Prada kūryba iš tiesų pabus tikrame kosmose. Prieš kurį laiką italų mados namai pranešė, kad 2025 metais sukurs kostiumus NASA astronautams, kurių laukia nauja misija į Mėnulį „Artemis III“.

Žiemos šventėms skirta kolekcija „Privati ​​erdvė“ – tai žvilgsnis į privačią visatą, kurią kartu su Prada sukūrė Ferdinando Verderi. Fotografo Willy Vanderperre’o kadruose išvysite Prada veidus: amerikiečių aktorę Mayą Hawke, britų aktorius Damsoną Idrisą ir Louisą Partridge’ą bei Pietų Korėjos žvaigždę Kim Tae-Ri. Modeliai patogiai įsitaisę apskrituose, sidabru tviskančiuose krėsluose, apsupančiuose lyg sidabro kokonas, atskiriantis juos nuo pasaulio. Geometrinio rašto marmurinės grindys primena Milano „Galleria Vittorio Emanuele II“ įsikūrusio Prada butiko interjerą, alsuojantį praėjusio šimtmečio antrojo dešimtmečio stilistika. Atsispindėdamos sidabro krėsle, grindys sukuria žaismingą nuotaiką ir kartu tarsi sujungia praeitį ir ateities spėliones. Nuotraukose regimas blizgesys neabejotinai kužda apie artėjančias žiemos šventes ir ragina atrasti naujausius Prada modelius.

Willy Vanderperre, PRADA nuotr.

Šioje kolekcijoje vyrauja elegantiška juoda, rausvi pudros atspalviai, balta ir blizgesys, išlaikyta subtili harmonija tarp glamūro, art deco užuominų, santūrumo ir modernumo. Įsispiriami ir platforminiai aukštakulniai nusagstyti krištolu, juo puoštos ir nedidelės vakarinės rankinės, o kokteilinės suknelės žėri metalo tinkleliu ir šviesos blyksniuose spindinčiais žvyneliais. Ypatingoms progoms skirti drabužiai dekoruoti lengvomis plunksnomis, apgobiančiomis palaidinių rankoves ir sijonų kraštus, pusnis imituojančiais baltais gėlių žiedais dabintos suknelės ir baltos apykaklės, kyšančios iš juodų klasikinio stiliaus švarkų.

Willy Vanderperre, PRADA nuotr.