– Kada ir kokiomis aplinkybėmis atsirado šis prekės ženklas?

– Šis pavadinimas galvoje sukosi jau keletą metų. Jis man atrodo persismelkęs istorijomis ir sentimentais. Vis pagalvodavau, jeigu gyvenime daryčiau kažką moteriško – tai tikrai tik su tokiu pavadinimu. Juo labiau, kad „Keré“ – kaip kerėtoja – labai tinka pabrėžti moteriškumą.

Pernai žiemą, grįžus iš atostogų Italijoje, panorau „prasiilginti batus“. Ir pagalvojau, jeigu aš noriu trumpus batus prasiilginti, greičiausiai gali norėti ir kitos moterys. Pasikviečiau drauges, papasakojau savo idėją ir jos visos vienbalsiai patvirtino, kad ir pačios norėtų turėti ant batų dedamus aulus, taip sukuriant ilgo madingo bato ir, aišku, kartu ilgų kojų efektą. Taip šalia batų aulų, kuriuos pavadinome batakovėmis (batų rankovės), gimė ir ilgų rankovių bei trumpesnių ažūrinių idėja.

– Pats žodis „batakovės“ yra mažų mažiausiai keistas.

– Išties pavadinimas „batakovės“ atsirado ne iš karto. Kurį laiką jas vadinome tiesiog „batų aulais“, tačiau toks pavadinimas neskambėjo. Ir vieną dieną skambina krykštaudama draugė. „Sugalvojau, sugalvojau! Aulus reikia pavadinti batakovėmis – batų rankovėmis“, – tada sakė ji.

Reda Zakarauskaitė

Šiandien šis pavadinimas jau patentuojamas! Dėl to esu labai dėkinga. Esu dėkinga visam draugių būriui, kurios palaiko, padeda, vis paragina ir kartu džiaugiasi sėkme.

– Siūlote įsigyti ne tik batakoves, tačiau ir rankoves?

– Šiuo metu mes turime tris gaminius: batakoves (batų rankoves) – kurios kaip aulai aunasi ant trumpų įvairių batų. Juodos batakovės turi skirtingų spalvų užtrauktukus, viduje – lengvą pašiltinantį pūkelį, todėl vėlyvą rudenį ar žiemą su jomis ypač jauku.

Kitas gaminys – kelių spalvų aptemtos zomšinės medžiagos ar eko odos rankovės iki pažasties. Jos puikiai tinka po trijų ketvirčių ar trumpesnių rankovių palaidinukių, suknelių, megztukų bei palto.
Taip pat gaminame ažūrines trumpas rankoves prie riešo, kurios gali matytis pilnai arba tik kraštelis, išlindęs iš po švarko ar megztuko.

Pradžioje ilgai rinkome ir taikėme tinkamus audinius, kurie tiktų ir būtų patogūs dėvėti. Taip pat ilgai derinome lekalus, kad apsitemptų, nesusmuktų tiek batakovės, tiek ir rankovės. Tada beliko gamintis etiketes ir pradėti siūti. Labiausiai norisi, kad kuo daugiau moterų sužinotų apie šią puikią galimybę pagyvinti savo stilių.

Prekės ženklo „Keré“ gaminiai

– Kam skirti jūsų gaminiai? Ar orientuojatės į vyresnio, ar į jaunesnio amžiaus moteris?

– Mūsų gaminiai skirti visoms save mylinčioms merginoms, moterims. Pastebėjome, kad rankovės labiau domina vyresnio amžiaus moteris, o batakovės yra mylimos visų.

Ypač populiarus derinys yra juodų batakovių su juodomis eko odos rankovėmis. Tuomet užtenka tik minimalistinės suknelės, o stilių puikiai paryškina mūsų gaminiai.

Batakovės mylimos ir dėl praktinių, ir dėl stiliaus sumetimų. Turint jas vienas galima derinti prie įvairių savo trumpo aulo batų: tiek prie „kerzų“, tiek prie aukštakulnių ar lygios platformos batų.
Įsibėgėjant šaltam sezonui jos puikiai šildo kojas, todėl net su trumpu sijonu ar šortais nebus šalta. Atėjus į patalpą gali likti su jomis arba tiesiog nusisegti.

Šiais laikais stilius yra labai įvairus ir sumišęs. Svarbiausiai atrasti tai, kas tinka ir patinka pačiai. Vis tik ilgi batai tiek pernai, tiek šiemet yra „ant bangos“.

Matome daugelio garsių dizainerių kolekcijose ilgų batų ar kojinių motyvus. Taigi prie šios tendencijos su batakovėmis prisidedame ir mes.

Prekės ženklo „Keré“ gaminiai

Kadangi daugelio moterų garderobe vyrauja juodi batai, ypač šaltuoju sezonu, batakoves nuspręsta siūti juodas, o rankoves įvairesnių spalvų: vyšninės, mėlynos, samaninės, pilkos, juodos.

– Išties Lietuvoje netrūksta dizainerių, stilistų ar kūrėjų, kurių darbo sritis yra mada ar jos detalės, kartais atrodo, kad visos nišos jau seniai užimtos. Kodėl jūs pasirinkote būtent šią sritį?

– Noriu ne užkariauti pasaulį, o pasidalinti tuo, kas man pačiai atrodo moteriška.
Pati daug ką siuvuosi, mėgstu drabužius, kurių nepamatysiu dėvint kitą. Taip pat mėgstu įvairius aksesuarus. Pamaniau, kad daliai moterų ir ši naujiena gali būti tai, ko jos ieškojo ir nerado arba net nebuvo sugalvojusios, kaip tai padeda papuošti jau esamą garderobą.

– Ar tikite, kad pavyko sukurti kažką išskirtinio, ko dar nebuvo?

– Tiesą sakant, dalyvaujant parodose gauname labai daug komplimentų, kad tai nematyta prekė.
Matome, kaip susidomi ir susižavi moterys. Iš lietuvių gamintojų kol kas dar neteko matyti, ar kas siuva panašius aksesuarus. Todėl galbūt ir galime sakyti, kad sukūrėme kažką išskirtinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)