XXII-ojoje „Mados infekcijoje“ žiūrovai išvydo 12 kolekcijų. Savo kūrybą pristatė publikai gerai žinomi Vilniaus mados cecho vardai: Akvilė Jančauskaitė & Max Play., Diana Paukštytė, Lina Gudanavičiūtė, Morta Nakaitė ir Sandra Straukaitė, kuri vienintelė nepraleido nė vieno festivalio podiumo. Drąsiai į sceną žengė nauji vardai: Vaida Voraitė, Lina Misėkaitė, Saimonas Tartenis. Iš kviestinių svečių pasirodė Dastish Fantastish iš Ukrainos, Tommazo iš Kipro, estė Kristel Kuslapuu, latvė Laima Jurča su Marta Veinberga.

Pirmosios dienos kolekcijos:

Antrosios dienos kolekcijos:

Podiumo trasa ne iš lengvųjų – 100 metrų distancija su kliūtimis. Iš aplink išrikiuotų vamzdžių, kronšteinų, statybinių bokštelių ir šalmų aišku, kad čia darbuosis aukštalipiai. Ir tai tik mažas pasiruošimo užkulisių fragmentas, o svarbiausias prioritetas – kolekcijų parodymas.

Du vakarus iš eilės buvęs dalgių fabrikas veiks mados ritmu. Vienintelis reikalavimas žiūrovams – nepavėluoti į traukinį, kuris stileivas vežė iki pat festivalio lokacijos.

Mados infekcija 2020

„Lietuviams iš principo patinka išsiplikinti. Nors mums imponuoja kitokios mados, visiems leisime elgtis kaip tik nori. Drabužinės nebus: nebūtina nusirengti, kad atrodytum stilingai. Rudeninis paltas gali tapti ryškiausia aprangos detale“, – dar prieš prasidedant festivaliui patarė Sandra Straukaitė.

Festivalis šįmet vyksta net tris dienas: penktadienį ir šeštadienį trimituoja „Mados infekcija“, o sekmadienį duoklė bus atiduota jauniesiems mados kūrėjams ir „Mados injekcijai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)