Šiandien viskas apvirto aukštyn kojom - balti aukštakulniai, aulinukai ar net ilgaauliai sukasi madingiausių batų rate.

Balta avalynė mados pasaulyje jokia naujiena, jau kurį laiką avime baltus sportinius batelius (net ir šiandien, per rudenišką darganą, į darbą atpėdinau būtent tokiais). Balti sportinukai mums taip prilipo, kad dizaineriai juos ėmėsi kepti vienus po kitų. Tokių dabar rasite daugelyje avalynės ar tiesiog greitosios mados parduotuvių. Šie bateliai tapo viena pagrindinių garderobo detalių, deja, tai nėra superpraktiškas pasirinkimas.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

Bet praktiškumas jau seniai nedaro įtakos tendencijoms. Pavyzdžiui, kadaise batų padai ar kulnai aukštėjo, nes žmonėms reikėjo klampoti per purvus, o dabar svaiginančio aukščio platformos tėra ne itin patogi mados užgaida. Balta avalynės spalva irgi yra viena ryškesnių, bet nepraktiškų šiųmečio rudens tendencijų.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

Žinoma, žvaigždėms bepigu avėti šviesius batelius - vieną kartą apsiavė ir gana. Balti bateliai labiau tiktų progoms ar tuomet, kai nuo durų iki durų keliaujame automobiliu, kai netenka stovėti po lietumi ir mindžikuoti ant sumirkusių lapų.

Vida Press nuotr.

Scenoje balta avalynė - drąsus ir provokuojantis stiliaus elementas. Nori nenori balti ilgaauliai kužda apie ne visai padorius dalykus. Ne vienas juos siejame su gundančiais šokiais arba tam tikrais kvartalais. Šiuolaikiniame pramogų pasaulyje visa, kas kelia provokacijas, yra didžiai vertinama, juk tai garantuotas dėmesys, sklaida socialinėje medijoje ir dar vienas šuolis populiarumo link.

Vida Press nuotr.


pukkelpop.

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on Aug 18, 2016 at 5:36pm PDT

Šįmet baltų aulinukų netrūksta nei ant scenos, nei gatvėse - juos avi ir žvaigždės, ir tiesiog mados vėjus besivaikančios moterys. Tinkamai priderinti balti bateliai gali tapti šaunia aprangos detale, tačiau vos labiau į kairę ar dešinę - ir už kampo tūno vulgarumas. Nupiginti įvaizdį balta avalyne labai paprasta. Jei sumanėte įsigyti madinguosius baltus batus, pirmenybę teikite lakoniškam dizainui, klasikai arba seksualumą nugesinsiančiam grubumui - didesnė tikimybė, kad mados klystkeliuose nesuklupsite.

Bateliai ZARA, gamintojo nuotr.

Bateliai STRADIVARIUS, BERSHKA, gamintojų nuotr.
Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)