„ArtCurial“ aukciono vintažinės mados ekspertė Clara Vivien sako, kad nuo pat pandemijos pradžios pastebėjo, jog naudotų daiktų aukcionai ir pardavimai labai sėkmingi: „Manau, kad dėl pandemijos žmonės daugiau laiko praleidžia namuose, įsivertina, ką turi, ir tada jau galvoja, ar parduoti. O galbūt panorsta įsigyti. Toks tas karantininis vartojimas. Žmonės dabar negali lankytis prabangiuose butikuose, taigi leidžia pinigus internetiniuose aukcionuose. Tik nemažai žmonių vis dar neįgudę pirkti internetu, tad tokie internetiniai aukcionai puiki ir saugi pradžia“.

Ypač pirkėjus domina vintažinės rankinės. „Rankinių vertė auga kaip ant mielių, brangsta net ir rankinės parduotuvėse. Ir to brangimo pandemija tikrai nestabdo. Investuoti į rankinę visada sumanu, taigi galiu užtikrintai pasakyti, kad įsigyta rankinė tikrai vertės nepraras. Jeigu prieš dvidešimt metų nusipirkote klasikinę juodą „Chanel“ rankinę, tai ir po dvidešimties metų ji bus madinga ir geidžiama“.

Mados ir vintažinių drabužių pardavimai internetiniuose aukcionuose Prancūzijoje 2020 metais, lyginant su priešpandeminiais metais, išaugo daugiau nei keturis kartus ir siekia 6,2 mln. eurų.

Kolekcionierius Olivier Chatener – ekstravagantiškas šešiasdešimtmetis stilistas – ankstyvą jaunystę praleido kartu su tėvu kuisdamasis Prancūzijos sostinės sendaikčių turguose ir aukcionuose. Jo privati kolekcija – tikras „Ungaro“ suknelių, „Chloe“ batelių ir „Sonia Rykiel“ paltų lobynas. Prieš kelerius metus jis pardavė visą savo „Yves Saint Laurent“ mados namų kūrinių kolekciją – daugiau nei 4 tūkst. daiktų.

Anot dizainerio ir drabužių kolekcionieriaus Olivier Chatenet, šiandien galime nuo galvos iki kojų vilkėti vintažinius drabužius ir neatrodyti kaip pasiklydę laike: „Tokie rūbai šiandien kaip tik kalba apie modernumą, idėją, jog esame prisiuvę daugybę drabužių, nuostabiausių drabužių, kurie aktualūs ir šiandien, tad kodėl tuo nepasinaudojus. Dauguma jų tikrai kuo puikiausiai tinka ir šiandien, nes yra be proto kokybiški. Pirkdami dėvėtus drabužius, galime įsigyti puikios kokybės daiktų už draugišką kainą“.

O. Chatenet teigimu, vintažinių daiktų pardavimai auga ir dėl liberalesnio požiūrio į madą – juk drabužiais iš antrų rankų galima pasipuošti nuo galvos iki kojų ir neatrodyti tarsi grįžus iš kelionės laiku.

Aukciono „Gros & Delettrez“ darbuotojas Antoine Saulnier sako, kad vintažinės mados pardavimai, kurie prieš pandemiją sudomindavo šimtą pirkėjų, dabar pritraukia penkis ar dešimt kartų daugiau.

Aukciono „Gros & Delettrez“ darbuotojas Antoine Saulnier sako, kad jau metus nevyko jokia fizinė mados savaitė, tačiau Paryžius neužleidžia mados sostinės titulo. „Dėl to nėra jokių abejonių, o mūsų organizuojami aukcionai šiuo metu yra vienintelis būdas prisiliesti prie mados. Mūsų tikslas – per pardavimus padovanoti kad ir nedidelę, bet mados savaitę“.

Aukcionas „Gros & Delettrez“ šiuo metu ruošiasi pardavinėti beveik 600 „Vuitton“ gaminių, tarp kurių didžiulis odinis krepšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)