Lilija Klim-Larionova – profesionali mados dizainerė, kasmet nuo 2012 metų kurianti autorines kolekcijas ir jas pristatanti Lietuvoje bei užsienyje. Lilija yra ir nuolatinė dizaino parodų bei festivalių kūrėja ir dalyvė, o nuo 2018 metų dizainerei suteiktas LR menininko statusas.

Lilija Klim-Larionova

Galerijoje „Spazio Margutta“ L.Klim-Larionova pristato 30 drabužių modelių. Pagrindiniai naujos kolekcijos akcentai – minimalizmas, švarios linijos, drąsa, eklektika ir eksperimentiniai sprendimai. Lapkričio 10 d. vakarą čia rengiamas išskirtinis susitikimas su lietuvių bendruomene Romoje.

Romoje pristatoma nauja Lilijos Klim-Larionovos kolekcija

„Man visuomet buvo įdomūs kultūriniai mainai. Mėgstu keisti aplinką, pajusti, kuo kvėpuoja likęs pasaulis: ką pasiūlyti galime mes, ir ką mums duoti gali kiti. Graži draugystė prieš kelerius metus užsimezgė su italų dizaineriu Iaio Migliaccio (JAJO made in Italy), tiek su „Spazio Margutta” galerijos įkūrėjais Grazia Marino ir Antonio Falanga. Ši draugystė įšaugo į rimtus kultūrinius mainus tarp Lietuvos ir Italijos – italai kūrėjai Lietuvoje jau ne kartą pristatė savo kūrinius, – pasakoja L. Larionova-Klim. – Labai džiaugiuosi, kad iš LR kultūros tarybos gavusi mobilumo stipendiją, savo kūrybą svetur dabar galiu pristatyti ir aš. Labai norėčiau, kad tai nebūtų tik vienkartinis projektas, o ilgametės bendrystės tarp Italijos ir Lietuvos pradžia.”

Romoje pristatoma nauja Lilijos Klim-Larionovos kolekcija

Dizainerė dievina nesuvaidintas akimirkas, nes tik tokie momentai tampa tikra istorija. Tai atsispindi ir jos naujojoje kolekcijoje „Back to Fashion”: „Tikslas buvo sukurti netikėtą dizainą, išskirtinius drabužius, paieškoti konstrukcijų, spalvinių derinių, keistų stilistinių sprendimų. Šį kartą tai pasirodė įdomiausia. Kiekviena kolekcija atspindi mano, kaip dizainerės, skirtingus etapus. Pati mėgstu eklektiką, tvarką keistuose dalykuose, derinti nesuderinamus dalykus. Tik taip gali kažką atrasti ir pajusti naują pulsą. Drabužiai pasiūti iš natūralaus pluošto: šilko, vilnos, aksomo. Kolekciją sudaro suknelės, švarkai, paltai. Spalvinė gama – nemažai juodos, samanų žalia, rusvi tonai, balta, smėlio, šviesiai pilka.”

Romoje pristatoma nauja Lilijos Klim-Larionovos kolekcija

Naujosios kolekcijos fotosesija vyko Lietuvoje, o prie jos prisidėjo ne vienerius metus kartu su Lilija esantys bendražygiai: stilistė Karina Leontjeva, fotografas Vaidas Jokubauskas, vizažo meistras Aurimas Juodiškis.

„Eksperimentuoti leidau ne tik kurdama drabužius, bet ir fotosesijos metu – visi mėgavomės kūrybine laisve. Per fotosesiją gimė ir kolekcijos pavadinimas „Back to Fashon“. Kiekvienas komandos narys – tikras savo srities profesionalas, todėl aikštelėje tvyrojo besąlygiškas pasitikėjimas vienas kitu, o vizualinė estetika ir kūrybiniai ieškojimai pagaliau tapo kūnu”, – pasidžiaugė Lilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją