Dauguma žmonių turi bent po vieną porą baltų kojinaičių. Dėvimos baltos kojinaitės neišvengiamai prarandą baltumą, rašo portalas „Express.co.uk“.

Smagu, kad skalbimo entuziastai, novatoriai netingi rašyti ir dalintis socialiniuose tinklalapiuose vertingais atradimais ir gudrybėmis.

Feisbuko grupėje „Mrs Hinch Cleaning Tips“ („Ponios Hinch valymo patarimai“) Leanne Willis paprašė pasidalinti patarimais, kaip veiksmingai išplauti baltas kojines ir „kaip efektyviai pašalinti iš jų dėmes“.

Lucy Harris pasidalijo savo patirtimi: „Prieš skalbimą išplaukite kojines kriauklėje su sodos kristalais. Pamatysite – bus kur kas švaresnės nei tiesiog išskalbus, kadangi [sodos kristalai] veiksmingai šalina nešvarumus.“

Hazel Kirk sureagavo į klausimą: „Pamerkite vonelėje su šaltu vandeniu, kad nešvarumai atmirktų, o paskui išplaukite su sodos kristalais.“

Nešvarios kojinės

Heidi Smith parašė: „Sodos kristalai. Viską išbandžiau, sodos kristalai – vienintelė priemonė, nuo kurios mano balti drabužiai vėl tampa baltais.“

Debbie Simmonds: „Skalbkite su sodos kristalais karštame vandenyje. Skalbiu savo [baltas kojines] 90 laipsnių temperatūroje, būna švarutėlės.“

Jei baltos kojinaitės atrodo nebe itin baltos, puiki priemonė – sodos kristalai. Sodos kristalai nėra balinamoji priemonė, tačiau jie veiksmingai šalina dėmes iš drabužių.

Sodos kristalai puikiai šalina įsisenėjusias dėmes ir minkština vandenį, be to, turi švelnų balinamąjį poveikį.

Galima įberti sodos kristalų į skalbimo mašiną prieš skalbimą arba galima pamirkyti ar perplauti kojinaites su sodos kristalais.

Jei skalbiate su sodos kristalais, ne tik skalbiniai bus baltesni, minkštesni, bet ir tuo pačiu valoma skalbimo mašina.

Sodos kristalai pašalina bakterijas, tad išskalbti drabužiai neturės nemalonaus kvapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją