Kiek mokėtumėte už rudą popierinį maišelį? Šiomis dienomis vietinėje bakalėjos parduotuvėje ar prekybos centre jie kainuoja centus. Nebent, žinoma, norėtumėte rinktis prabangesnę tokio pirkinių krepšelio versiją. Prabangaus prekės ženklo „popierinis maišelis“ gali kainuoti apie 2000 eurų.

Tai ne pokštas – „Bottega Veneta“ iš tikrųjų pagamino dvi odines rankines, sukurtas taip, kad atrodytų kaip rudi popieriniai maišeliai parduotuvėje. Mažesnio dydžio „popierinis maišelis“ kainuoja apie 1900 eurų, didesnis – apie/kai kur daugiau kaip 2000 eurų.

Portale „Robbreport“ rašoma, kad šie krepšeliai pagaminti iš „popierių primenančios odos“ ir yra iškloti zomša, o 4,7 colio nuleidžiama rankena taip pat sukurta taip, kad atrodytų kaip virvelinės popierinės rankenos, pritvirtintos prie rudų popierinių maišelių. Tikimės, kad šie maišeliai yra tvirtesni už popierinius, nors estetiškai jie ir atrodo išskirtinai panašiai.

Tokie sprendimai įprasti kai kuriems kitiems mados namams – pavyzdžiui, tokiais akibrokštais garsėja „Balenciaga“. Ne veltui dalis jų kūrybos apibūdinama kaip „vargšų elegancija“. Praėjusį rudenį jie išleido šiukšlių maišus primenančias rankines, kurias įkainojo maždaug 1900 eurų, o anksčiau ne kartą rinkai siūlė nudėvėtos išvaizdos sportbačius ar tūkstančius kainuojančius „žolėtus“ džinsus.

Tačiau iš elegancijos istoriją turinčio prekės ženklo „Bottega Veneta“ to niekas nesitikėjo. Stilistų bendruomenė nustebinta ir papiktinta – tai atrodo kaip didelis akibrokštas.

„Ar man vienai atrodo nesuvokiama? Tokia kaina už popierinės išvaizdos maišelį“, – stebėjosi viena žinomų Lietuvos stilisčių.

„Ši rankinė – tai iššūkis mūsų įprastoms mados normoms. Nežinau, gerai ar blogai, bet tai inicijuoja diskusiją“, – svarstė mados blogeriai užsienio spaudoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją