Pristatydamas kolekciją A. Pogrebnojus pasakojo apie paieškas, nuvedusias į Valdovų rūmus, kurių erdvėje rasti elementai tapo stilingomis marškinėlių ir suknelių detalėmis.

„Visi aprangoje pavaizduoti elementai yra perkelti iš koklių, rastų Valdovų rūmų teritorijoje, kasinėjant archeologams. Šiuose aprangos motyvuose randami Lietuvos istorijos įvykiai ir simbolika, bei rūmus puošę kokliai, pasakojantys mitologines istorijas“, – pasakojo A. Pogrebnojus.

Dizainerio kurta suknelė papuošta Charibdės atvaizdu, kuris taip pat buvo rastas tarp Valdovų rūmų koklių. Pasak graikų mitologijos, ji yra Poseidono dukra, kurią Dzeusas pavertė jūrų pabaisa, savo pavidalu primenančia baisų vandens verpetą.

Namų idėjų centre „NIC“ vykusio aprangos pristatymo metu, vyriškus marškinėlius dėvėjo pats Aleksandras, o moterišką suknelę pristatė, kartu su dizaineriu atvykusi, modelis Monika Račiūnaitė.

„Mūsų šaliai svarbios sukakties metu norėjome sukurti istorijos ir stiliaus jungtį. Džiugu, jog pavyko tai įgyvendinti, perkeliant tai į visiems pažįstamas formas. Juk kiekvieną dieną galime pasitikti stilingai ir skoningai“, – pasakojo Namų idėjų centro „NIC“ atstovas Nerijus Urbonavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)