Adidas“ pasidavė vartotojų ir aktyvistų grupių spaudimui nutraukti savo partnerystę su JAV reperiu ir dizaineriu Ye (anksčiau vadintu Kanye Westu), po to, kai jis socialinėje žiniasklaidoje ir naujausiuose interviu išsakė daugybę antisemitinių pastabų.

„Adidas“ netoleruoja antisemitizmo ir kitokio neapykantos kurstymo. Naujausi jūsų komentarai ir veiksmai buvo nepriimtini, neapykantą keliantys ir pavojingi, be to, jie pažeidžia bendrovės vertybes – įvairovę ir įtrauktį, abipusę pagarbą ir sąžiningumą, – sakoma Vokietijos sportinės aprangos prekės ženklo pranešime.

Mados namai „Balenciaga“ ir „Gap“ taip pat jau nutraukė ryšius su Ye, o kūrybinių menininkų agentūra jo atsisakė. Praėjusį antradienį „Gap“ pareiškė, kad pašalins visus „Yeezy Gap“ produktus iš savo parduotuvių ir uždarys tam skirtą elektroninės prekybos svetainę, o „buvusio partnerio pastarojo meto pastabos ir elgesys dar labiau pabrėžia, kodėl partnerystė nutraukta“.

Antisemitizmas, rasizmas ir neapykanta bet kokia forma yra nepateisinami ir netoleruojami pagal mūsų vertybes. Savo klientų, darbuotojų ir akcininkų vardu bendradarbiaujame su organizacijomis, kurios kovoja su neapykanta ir diskriminacija“, – rašoma „Gap“ pranešime.

Ginčai prasidėjo Paryžiaus mados savaitės metu, kai Ye surengė staigmenų šou savo prekės ženklui „Yeezy“, kurio metu nusileido modelį, vilkintį marškinėlius su šūkiu „White Lives Matter“. Reperis ir dešiniojo sparno komentatorė Candace Owens taip pat kartu fotografavosi, vilkėdama šiuos marškinėlius. Marškinėliai atliepė į judėjimą „Black Lives Matter“, kuris kovoja už juodaodžių teises, tik reperio atveju užrašas akcentavo baltuosius.

Po pramonės pasipiktinimo Ye atsiliepė socialinėje žiniasklaidoje, kur išsakė keletą rasistinių ir įžeidžiančių pastabų, taip pat ir apie išpuolius prieš žydus. „Ye“ dabar buvo laikinai sustabdytas tiek „Instagram“, tiek „Twitter“, bet ir toliau skelbia savo „žodžio laisvos“ socialinės žiniasklaidos programėlę „Parler“.

„Abc7chicago“ pateikė paties reperio komentarus apie visą šią situaciją. Jis atsiprašė dėl savo komentarų apie „Black Lives Matter“, taip pat teigė neturintis jokių sąsajų su neapykantą žydams skatinančiomis grupėmis. Taip pat reperis priminė apie savo turimas psichines problemas, dėl kurių tam tikru metu atsisakė vaistų.

„Buvau vienos piliulės atstumu nuo Princo“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją