Makiažas, artimą natūraliam įvaizdžiui, laikas nuo laiko kaip tendencija pasirodydavo dizainerių kolekcijose. Tačiau tam, kad galėtumei šią tendenciją pritaikyti kasdienai, prie veidrodžio reiktų praleisti nemažiau laiko nei darant ryškų ir artimą vakariniam.

Natūralaus makiažo dominavimas tarp madingiausių įvaizdžių niekur nedings ir šiais metais. Tačiau šalia to grožio pasaulyje atsirado ir iki tol negirdėta tendencija, kurią išprovokavo žinoma moteris.

Vykstant 2016 m. MTV muzikos apdovanojimams, ant raudonojo kilimo dainininkė Alicia Keys pasirodė visiškai nepasidažiusi, o jos veido oda buvo nusėta strazdanomis. Šis jos žingsnis, be jotoikių abejonių, susilaukė neįtikėtinai didelio žiniasklaidos dėmesio.

Alicia Keys

Komentuodama, kodėl pasirinko atsisakyti makiažo net ir svarbiausiomis progomis, moteris atsakė, kad ji pavargo baimintis nuo pramogų pasaulio spaudimo, vyraujančių grožio standartų bei baimės, jog galbūt buvo nufotografuota be makiažo.

Šis A. Keys poelgis tapo tikru judėjimu. Štai dar praėjusiais metais pasirodęs „Pirelli“ kalendorius, kuraime dažniausiai būdavo vaizduojamos pusnuogės moterys (žinoma, kad su makiažu), šį kartą nustebino tuo, jog tokios garsios asmenybės, kaip Serena Williams, Amy Schumer, Tavi Gavinson, Yoko Ono nebuvo vaizduojamos kaip tobulo įvaizdžio moterys. „Anti–makeup“ judėjimą palaiko ir dainininkė Adele, aktorės Mila Kunis, Olivia Wilde bei Brie Larson.

„Pirelli“ kalendoriaus fotosesija

Žinoma, visiškas makiažo atsisakymas taipogi reikalauja drąsos, ypatingai, jei tavo oda nėra tobula, o skruostus „puošia“ spuogeliai, randai, raukšlelės ar nemėgsti strazdanų. Tam, kad pasiryžtumei tokiam žingsniui, reikia ne tik drąsos, pasitikėjimo, bet ir gebėjimo priimti save tokią, kokia esi. Netgi ir su netobulumais.

Ar išdrįstumėte priimti šį iššūkį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)