Tačiau šalia kareiviško stiliaus palto, pūstos striukės ar antrą sezoną karaliaujančio aviatoriaus švarko įsitvirtino ir labai keista tendencija, prasilenkianti su grožio sąvoka. Susipažinkite, tai - „dad jacket“ arba, kitaip sakant, „tėčio striukė“.

Kodėl ji taip praminta? Ogi dėl ypatingos išvaizdos: per didelio tūrio ir beformio silueto, ilgų rankovių, masyvaus gobtuvo. Tokias striukes anksčiau dėvėjo dauguma vyrų, ko gero, jų tarpe - ir jūsų tėtis.

Pasirodo, kad į šią tendenciją įeina keli striukių variantai. Tai gali būti vintažinis bomber tipo švarkas-striukė, būtinai chaki ar juodos spalvos. Šalia jos atsiduria oversize modelio striukė (perdidelio tūrio) ir... pastaroji „cagoule“, kuri yra lengva didelė striukė su gobtuvu.

Kaip tokią striukę dėvėti ir prie ko derinti, kad neatrodytum kaip įsisukusi į vyrišką spintą?

Štai „Balenciaga“ mados namų dizaineris pataria į aprangos dėvėjimą pažvelgti kūrybingai. Nereikia užsisakstyti visų užtrauktukų ir užsegimų iki galo. Tam, kad atrodytumėte stilingai, palikite prasegtą striukės viršų, o jos pečius truktelkit žemyn. Kitas variantas - prasekite striukės apačią ir sukurkite platėjantį A formos siluetą. Taip galėsite išryškinti kojas (ypatingai, jei rinksitės sijono ar suknelės ir ilgaaulių variantą).

Sportinio stiliaus striukė nereiškia, kad prie jos privalu derinti tik to paties stiliaus aprangą ir aksesuarus. Šį sezoną itin madingi drąsūs ir kontrastingi sprendimai! Tarp tokių pavyzdžių gali būti ir elegantiškos šilkinės suknelės vilkėjimas po tokia striuke, aukštakulnės avalynės pasirinkimas bei nebijojimas puoštis elegantiškais ir blizgiais aksesuarais.

Subtilesniam variantui, dizaineriai siūlo rinktis komfortabilią aprangą. Lygiapadžius grubaus pado aulinius batus, šiuo metu itin madingus laisvo silueto džinsus (mom jeans - angl.). Na, o jei jums nepatinka toks modelis, dėvėkite skinny tipo džinsus arba kostiumines kelnes.

Ar išdrįsite savo atsibodusį paltą iškeisti į šią striukę?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)