O į ką atkreipti dėmesį pačioms, jei makiažą norite pasidaryti pačios ir kodėl svarbi plaukų spalva?

Plaukai įrėmina veidą, kartu su antakiais ir akių spalva kuria išvaizdos kontrastingumą – o nuo šio veiksnio priklauso makiažo ryškumas, sodrumas.

Patarimas, kaip nustatyti savo kontrastingumą: nusifotografuokite be makiažo, kad aiškiai matytųsi veidas, paskui padarykite nuotrauką nespalvotą. Tada panagrinėkite, kokie atspalviai iš šios paletės (juodas, pilkas, baltas) dominuoja jūsų nuotraukoje.

Plaukų spalvos ir makiažo derinimas

Jei nuotrauka šviesi, dominuoja šviesiai pilki tonai, vadinasi, jūsų išvaizda mažai kontrastinga, ir labai ryškus makiažas jums netiks. Taigi, jums tiks santūresnis, švelnus makiažas, prislopintos linijos. Beje, makiažas atrodys lengvesnis, jeigu tušas ar pravedimas ant voko bus ne juodi, o rudi; jei lūpų dažnai bus ne tamsiai raudoni, o šviesesnio, švelnesnio atspalvio. Nedidelio kontrastingumo išvaizdai tinka visi pasteliniai atspalviai.

Plaukų spalvos ir makiažo derinimas

Jeigu jūsų plaukai, akys ir antakiai nuotraukoje atrodo juodi (tamsiai pilki) ir aiškiai matosi bendrame fone, vadinasi, kontrastas gana didelis, jūs galite rinktis ryškesnes spalvas ir nebijoti aiškių linijų.

Plaukų spalvos ir makiažo spalvų derinimas

Dėl prislopintos šviesos patalpose ar apniukusio oro lauke plaukai dažnai atrodo blankesnio atspalvio, nei iš tiesų. Ryškumo suteiks gaivus makiažas. Naudokite vienu tonu tamsesnį už odos atspalvį toninį kremą, o iškilioms veido vietoms, kurias pirmas nurudina saulė, naudokite bronzantą.

Tikrai neprivaloma paisyti seniau galiojusių taisyklių, kaip antai, rausvaplaukė + žali akių šešėliai, arba šatene + mėlyna spalva. Šiuo metu madingas monochrominis makiažas, kai veidas dažomas giminingomis paletės spalvomis.

Plaukų spalvos ir makiažo derinimas

Natūraliomis šešėlių, akių pieštuko ar lūpų dažų spalvomis galima atkartoti plaukų spalvą (nesvarbu, ar jūs – blondinė, ar raudonplaukė) akių ar lūpų makiažui, tai bus gražus monochrominis derinys.

Plaukų spalvos ir makiažo derinimas

Nepamirškite atkreipti dėmesį ir į antakių spalvą. Idealu, jei antakiai yra tokios pat spalvos, kaip plaukų šaknys, jie gali būti ir tonu šviesesni arba tamsesni. Jeigu dažytų plaukų šaknys labai greitai atauga, o jūs neturite laiko jų padažyti, galite pamaskuoti jas antakių geliu arba nusipirkti specialių purškiamų dažų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)