Planuoti pradėkite kuo anksčiau

Jeigu su savo antrąja puse nusprendėte, kad jau laikas žengti link altoriaus – ilgai nedelskite ir pradėkite planuoti. Geriausia vestuves pradėti planuoti likus metams iki norimos datos, kad būtų pakankamai laiko išsigryninti šventės viziją, užsakyti norimus tiekėjus, apgalvoti savo įvaizdį ir kitus niuansus.

„Dažniausiai likus porai mėnesių iki vestuvių su klientais jau pradedame dėliotis šventės vizualinį konceptą, aptariame fotosesijos eigą. Kuomet tai derinti reikia paskubomis, jaunieji stresuoja, nervinasi, todėl geriausiai tam turėti pakankamai laiko,“ – savo patirtimi dalinasi fotografė.

Atkreiptinas dėmesys, kad ir nuo šventės tipo priklauso pasiruošimo laikas, pavyzdžiui, jei jaunieji planuoja bažnytinę santuoką, reikia įsivertinti ir liturginius aspektus – sutvirtinimo sakramentą (jei jo kuris nors nėra priėmęs), sužadėtinių kursus ir pan. Tai dažniausiai užtrunka.

Rezervuokite norimus tiekėjus iškart

Numatę šventės datą ir vietą, iškart pradėkite ieškoti ir rezervuoti pagrindinius teikėjus – fotografą ir videografą, vedėją ir DJ komandą, dekoratorę. Tai pagrindiniai teikėjai, kurie sudaro šventės stuburą, todėl jų paieška reiktų užsiimti kuo anksčiau, ypač, jei turite pamėgtus variantus, kurių norite savo šventei.

Gabrielė sako, kad fotografus ir videografus reikėtų rinktis ne tik pagal biudžetą: „Dažnai jaunieji daugumą teikėjų renkasi pagal biudžetą, bet ne pagal jo stilistiką ir tai didelė klaida. Reikėtų nepamiršti, kad šventė praeis, bet fotografas sukurs tai, kas liks visam gyvenimui.“

Išsirinkus teikėjus, rekomenduojama su jais prieš šventę susitikti gyvai, pabendrauti ir aptarti šventės viziją – ko norite jūs, ką siūlo jie ir suderinti bendrą konceptą, kad jaunieji liktų tikrai patenkinti.

Apgalvokite savo įvaizdį

Turint visus anksčiau minėtus dalykus, verta pradėti galvoti apie savo įvaizdį – suknelę, šukuoseną, makiažą, jaunikio kostiumą ir t. t. Šio klausimo tikrai nereikėtų palikti paskutiniesiems mėnesiams, kadangi tai, kaip atrodysite tądien – išliks visam gyvenimui.

„Visoms savo klientėms visada rekomenduoju pasidaryti bandomąją šukuoseną, makiažą ir fotosesiją. Jaunųjų įvaizdis yra be galo svarbus aspektas, kadangi jei nuotaka ir jaunikis nepatiks patys sau, fotografui bus be galo sunku juos įamžinti kitaip.

Priešvestuvinė fotosesija irgi skirta ne tik gražioms nuotraukoms, bet ir jaunųjų apsipratimui su fotografu ir kamera, atsipalaidavimui, galiausiai – fotosesijos metu susipažįstama su laukiančiu fotografiniu procesu, kuris dažnai tampa nebe toks baisus šventės dieną, jaunieji pamato save įvairiais kampais, o tai padeda geriau suprasti, kaip patys sau geriausiai atrodo nuotraukose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją