Nesunku suprasti, iš kur toks populiarumas. Ši šalis turi ko pasiūlyti praktiškai kiekvienam skoniui: besidomintiems korėjietiška popkultūra, mėgstantiems aštrų gatvės maistą, besidomintiems istorija ar tradicine Korėjos architektūra.

Be viso to, kas išvardinta, Seule populiarėja nauja tendencija ir masiškai vilioja turistus, tai – botoksas, rašo euronews.com.

Kadangi šios šalies gyventojai be galo daug dėmesio skiria išvaizdai ir jos tobulinimui, botokso injekcijos – labai populiarios Pietų Korėjos klinikose, juo labiau kad atliekamos už visiškai nedidelę kainą.

Kaip gi atrodo vizitas vienoje iš pigių botoksą siūlančių klinikų ir ar tai saugu?

Grožio standartai Pietų Korėjoje

Seulo gatvėse juntamas visuomenėje esantis spaudimas tobulai atrodyti, nors turistus tai gali trikdyti.

Visi stengiasi padaryti įspūdį – vilki dizainerių, brangių prekės ženklų drabužius, visi prisižiūrėję ir išsipuoselėję, tuo pačiu sugeba išsaugoti lengvumo, nerūpestingumo nuotaiką.

Bet iš tiesų Pietų Korėjos išvaizdos, įvaizdžio puoselėjimo kultūra siekia kur kas giliau nei prabangūs drabužiai. Šioje šalyje – didžiausias vienam gyventojui tenkantis plastinių operacijų skaičius; pranešama, kad beveik kas trečia moteris Pietų Korėjoje yra bent kartą gyvenime dariusi plastinę operaciją.

Kosmetinių plastikos operacijų r injekcijų poreikis pasidarė toks didelis, kad numušė procedūrų kainas – kai kuriose klinikose botokso injekcija kainuoja 28 tūkst. vonų (apie 20 dolerių).

Asociatyvioji nuotr.

Gangnamo stilius ir botokso manija Pietų Korėjoje

„Gangnam Style“ (Gangnamo stilius), – korėjietiškas posakis, reiškiantis stereotipinį prabangaus Seulo rajono Gangnamo gyvenimo stilių, – tapo Pietų Korėjos grožio turizmo baze.

Prabangiame rajone įsikūrė daugybė odos klinikų, kuriose dirbantys dermatologai siūlo įvairiausias veido procedūras, injekcijas ir kosmetinės chirurgijos procedūra – visa tai už tokią nedidelę kainą, kad net sunku patikėti.

„Muse“ ir „Lienjang“ plastikos chirurgijos klinikose dažnai lankosi ir jas giria socialinių tinklų influenceriai. Abi klinikos tapo stulbinamai populiarios, kai ėmė publikuoti socialiniuose tinkluose pacientų nuotraukas „prieš“ ir „po“, be to, jos pateikia klientams labai patrauklių pasiūlymų.

Tiesa, šios klinikos nėra prabangūs SPA, kokių yra Europoje ar Amerikoje. Jose negausite karališkų chalatų, o laukiant procedūrų neskamba klasikinė muzika. „Muse“ bei „Lienjang“ pobūdžio klinikos savo stiliumi veikiau primena greitojo maisto užkandines.

Kaip atrodo klientų aptarnavimas Seulo botokso klinikose?

Atėję į kliniką užsiregistruojate norimai procedūrai planšetiniu kompiuteriu ir laukiate, kol ant sienos pakabintame ekrane pasirodys jūsų numeris.

Jei norite kavos, galite patys pasidaryti – čia niekas neatneš jums pipirmėčių arbatos prie patogaus, prašmatnaus gulto.

Kaip rašo straipsnio autorė, laukimas klinikoje sukėlė nostalgiškų prisiminimų – ji prisiminė, kaip būdama aštuonerių laukė prekių sandėlyje, kol pašauks ją pagal talonėlio numerį, kad galėtų atsiimti ratukines pačiūžas.

Galite užsisakyti konsultaciją anglų kalba, tačiau jų siūloma nedaug ir jas greitai išgraibsto. Jūsų paklaus, kokios procedūros norite, papasakos apie galimus šalutinius poveikius ir pasakys galutinę procedūros kainą. Viskas vyksta greitai, stengiamasi neužgaišti.

Jums pasakys, kad po procedūros galimas patinimas, diskomforto pojūtis, o tada išsiųs į antrą aukštą, kur nusivalysite veidą su pateiktomis priemonėmis ir pasidėsite savo asmeninius daiktus užrakinamoje spintelėje.

Po kiek laiko jus pakvies ir nuves į morgą primenančią patalpą – ten išvysite ilgą eilę dvidešimties su trupučiu merginų, mirtinai bijančių netobulai atrodyti.

Klinikos nesiekia teikti sanatorijos pobūdžio paslaugas, kur galima pailsėti atsipalaiduoti, ne – jūs ateinate, gaunate injekciją ir išeinate. Taigi jei norite rezultatų ir netrokštate atpalaiduojančių, ilgų, pasilepinimui skirtų procedūrų, Pietų Korėjos požiūris į grožio turizmą jums patiks. Jei norite pasimėgauti, verčiau keliauti į kitą šalį.

Žmonės entuziastingai susižavi: Pietų Korėjo botokso turizmas

Raouia Naji – gydytoja iš Tuniso, ji neseniai lankėsi „Lienjang“ klinikoje Gangnamo rajone.

27 m. moteriai suleido botokso į kaktą, užpildus po akimis ir atliko mikroadatinę terapiją veidui. Europoje tokios procedūros būtų kainavusios apie 1000 eurų ar daugiau, o Pietų Korėjoje – 158 eurus.

Interviu R. Naji papasakojo, kad instagramo ir tiktoko paskyroje ji dažnai mato Pietų Korėjos grožio klinikų publikacijas apie procedūrų „prieš“ ir „po“ rezultatus.

„Iš pradžių mano sesuo vienoje klinikoje atliko odos priežiūros procedūrų prieš vestuves. Ji buvo labai patenkinta, tada ir aš susigundžiau išbandyti, – teigė jauna moteris. Reikėjo palaukti apie porą savaičių, kol bus matomi galutiniai rezultatai. Jais R. Naji liko labai patenkinta. –

Esu be galo susižavėjusi, nemanau, kad važiuosiu grožio procedūrų kur nors kitur... Pietų Korėjoje specialistai buvo tokie malonūs. Nežinojau, kad ten viskas taip pigu. Noriu nusiųsti ten visas savo drauges.“

Asociatyvioji nuotr.

Ar botokso procedūros Pietų Korėjoje nebus dar viena turkiškų dantų versija?

Pietų Korėjoje klesti grožio turizmas, kita vertus, stiprėja ir nerimas. Ar procedūros atliekamos tinkamai, saugiai? Ar galima daryti injekcijas jauniems žmonėms? Nejau europiečiai vaikščios sustingusiais veidais ir nusileidusiais antakiais?

Praėjus vadinamajai turkiškų dantų erai, žmonės jau žino, kad grožio ir sveikatinimo procedūros užsienyje ne visada duoda norimų rezultatų. Dantų taisymo ir gražinimo procedūros atrodo rimtas dalykas, o botokso injekcijos jau laikomos standartine procedūra.

Estetikos chirurgas daktaras Glynas Estebanezas iš Jungtinės Karalystės pakomentavo, ar saugu reklamuoti botokso turizmą ir ar turistai nerizikuoja, norėdami išlyginti raukšles.

„Botulino toksinas – pats nuodingiausias neurotoksinas, todėl yra pavojingas gyvybei, – teigė medikas. – Tiesa, leidžiamas mažomis dozėmis, kokios yra šiuo metu leidžiamos injekcijos, jis yra absoliučiai saugus.“

Kokios botokso injekcijų rizikos?

Didžiausią botokso ar kokių nors kitokių priemonių nuo raukšlių riziką kelią ne pats preparatas, o procedūra, atliekama nekvalifikuoto ar nepatyrusio asmens, aiškino G. Esetbanezas.

Jei botoksas suleidžiamas netinkamai ar į netinkamą vietą, galimos komplikacijos: infekcijos, regėjimo sutrikimai, kvėpavimo problemos, laikina veido asimetrija.

Tiesa, gydytojas L. Esetbanezas sako, kad procedūras atliekant kvalifikuotiems specialistams, komplikacijos labai retos.

„Atsiminkite, kad šios procedūros daromos aklai, – teigė medikas. – Noriu pasakyti, kad preparato suleidžiama pacientui po oda; mes puikiai išmanome veido anatomiją, vis dėlto mes įsiskverbiame po oda į raumenį, kad suleistume botokso ar užpildą.

Jei neturintis reikiamų žinių žmogus atlieka procedūrą netinkamai, tai gresia odos nekroze, aklumu, raumenų paralyžiumi, dėl kurio deformuojasi paciento veidas.“

Turint tai omenyje, reikia išsiaiškinti, į kokią kliniką vykstate, būti tikriems, kad procedūrą jums atliks reikiamą kvalifikaciją ir patirties turintis specialistas.

Nematomi šalutiniai botokso poveikiai

Nesuku suprasti, kaip Pietų Korėjos gyventojus veikia spaudimas atrodyti tobulai, ypač jei tau – 22-eji.

G. Estebanezas išsamiau pakomentavo dar vieną šalutinį poveikį, kuris atsiranda, nepaisant to, ar procedūra atliekama prašmatniame salone Londone, ar garsioje Los Andželo klinikoje – saiko praradimas.

Pasak mediko, atliekant įvairias procedūras nuolat kinta mūsų grožio suvokimas: „Po kelių savaičių veidas po procedūros tampa įprastu veidu, kurį kasdien matome veidrodyje, Ką tada darome? Susikoncentruojame į ką nors kitą, ir tai ima mus dirginti.“

Būtent todėl pacientai gali norėti naujų grožio procedūrų.

„Neskrupulingi specialistai tuos naudosis, vėl ką nors siūlys, o pacientas žengs vis toliau nuo pradinio taško. Mes nebepamename pradinio vaizdo, pradedame koncentruoti į atskiras problemas“, – aiškino G. Esetbanezas.

Jis įspėja – ne tik pacientai, bet ir medikai, specialistai praranda saiką ir imasi didžiulių transformacijų, tada buvusio grožio gali tiesiog nebelikti.

Asociatyvioji nuotr.

Po procedūros: Kaip išlikti saugiems, jei pasidarėte botokso injekciją per atostogas?

Higienos standaratai Seulo klinikose atrodo aukšti, tad galimi šalutiniai poveikiai (patekus pas kvalifikuotus specialistus) mažiau gąsdina nei perlinio baltumo dantys, padaryti Bodrume.

Ir vis dėlto – ar verta važiuoti į užsienio šalį dėl procedūros, kuri galimai rizikinga? Dubajaus kosmetologijos klinikos direktorė Shehzeen Ahmad – ji kasdien mato žmonių iš viso pasaulio, kurie atvyksta botokso injekcijų ir kitokių grožio procedūrų.

Ji pataria vengti vietų, kuriose nėra griežtų pacientų saugumą garantuojančių taisyklių (kas yra dažna nevykusių dantų estetinių procedūrų, atliekamų Turkijoje, priežastis).

Pasak Sh. Ahmad, svarbu iš karto po procedūros neišvykti iš šalies, įsitikinti, kad nekyla komplikacijų. Dauguma klinikų rekomenduoja po savaitės ar po dviejų savaičių dar kartą pasirodyti ir įsitikinti, kad suleistas pakankamas kiekis botokso. Dažnai antra botokso dozė būna dar pigesnė.

Na o jei ilgos kelionės nevilioja ir norisi išvengti procedūrų rizikos, egzistuoja paprastas spendimas – nakčiai ant kaktos klijuojami pleistrai nuo raukšlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją