„Pantone“ yra sistematizuota spalvų derinimo sistema, tačiau mados pasaulyje šis spalvų institutas yra vienas iš keleto svarbiausių oficialių tendencijų įstatymų leidėjų. Kasmet „Pantone“ artėjant Naujiesiems paskelbia būsimą kitų metų spalvą.

Šįkart 2024 metų spalva išrinktas šiltas ir švelnus persikų atspalvis Peach Fuzz (PANTONE 13-1023). Pasak spalvų instituto, ši spalva praturtina sielą, protą ir širdį.

Peach Fuzz

Metų spalva renkama atsižvelgiant į žmonijos pokyčius ir poreikius, vertinant socialinius reiškinius ir pasaulinę pažangą. „Pantone“ prognozuoja artumo, bendruomeniškumo, rūpesčio ir gebėjimo dalintis poreikį, o viso to simboliu pasirinko subtilią ir jautrią persikų spalvą.

Jaukus atspalvis, išryškinantis mūsų troškimą būti kartu su kitais ir kurti jausmus, atspindi naują požiūrį į šiuolaikinį švelnumą. Peach Fuzz yra sielą šildanti spalva, kurianti švelnumo pojūtį, skleidžianti rūpestingumo, dalijimosi ir bendradarbiavimo žinią. Kartu šis atspalvis simbolizuoja mūsų pojūčius ir jų ryšį: skonį, regą, lytėjimą ir kvapą.

Peach Fuzz