2023-ieji paskelbti mikrotendencijų metais. Tarp pagrindinių tendencijų pasitaiko ir mažesnių, trumpalaikių. Šiuo atveju pavadinimai tiesiog sutapo – mikrotendencija tapo mirko ilgis. Jau dabar galima pasakyti, kurios tendencijos išliks ir kaip mūsų vaikai vilkės po daugelio metų. „Vogue“ nurodo – populiariausias rūbas šiandien yra medvilniniai, vyriškų apatinių stiliaus šortai.

Dabar, 2023 m. rudenį ir ne tik, „bokseriai“ (vyriški apatiniai šortukai) oficialiai išgyvena savo šlovės valandą. Matthieu Blazy, kuris garsėja tuo, kad įkvėpimo semiasi iš tikrų žmonių gatvėse, „Bottega Veneta“ kolekcijoje pademonstravo ne vieną modelį, kuris buvo papuoštas „apatinių“ detalėmis. Atrodo, Blazy ketina miegamojo madą iškelti į dienos šviesą.

Marko Jacobso 80-ųjų įkvėptame šviesų blyksnių šou taip pat pasirodė modelis su plono trikotažo šortukais ir gėlėta šilkine palaidine. Vis daugiau tokių trumpučių šortų galima išvysti ir gatvėse.

Mados žurnalistė Hannah Jackson aprašė savo vaikystės prisiminimą, kuriame figūravo ir ši mada. Pasak jos, vaikystėje visi lakstydavo mūvėdami tokiais šortais – vyriško stiliaus kirpimas, trumpas ilgis ir kokybiška medvilnė. Jei ne kintantis dydis, kokybišką gaminį tikriausiai būtų buvę galima išsaugoti ir iki šių dienų.

„Whowhatwear“ tinklalapyje aiškiau pristatoma mikro ilgio tendencija. Ji į podiumus atėjo gerokai anksčiau nei į gatves – taip ir formuojasi mada. Pirmąkart podiumuose mikro ilgio sijonus ir miniatiūrinius šortukus buvo galima išvysti dar 2022-ųjų pradžioje. Tik 2023-iųjų pavasarį ši tendencija persikėlė į gatves, o galutinai įsitvirtino vasarą-rudeniop.

Derinti tokią aprangos detalę galite įvairiai. Jei norite pritaikyti absoliučiai laisvalaikio stiliui, su šortukais vilkėkite didoką bliuzoną. Jei norite panaudoti šią tendenciją, bet tuo pačiu išlaikyti kojas pridengtas ar nesušalti, galite ant pečių užsimesti ilgą pynių rašto kardiganą – jei jis bus, pavyzdžiui, iki kauliukų, tikrai nesušalsite.

Ruošdamasi į miestą ar bandydama vyriškus šortukus pritaikyti oficialesnei progai, galite rinktis griežto kirpimo švarką, elegantiškesnius batelius (pavyzdžiui, loaferius). Išbandykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)