Uždara vieta, skendinti tamsoje. Erdvė, kurioje kiekvienas kadras atspindi naują viziją, kur palikdami įspaudus fantazija ir eksperimentai liejasi laisvai. Raudonos šviesos – svajonė ar realybė?
Pykšt.

Mados namų „Sportmax“ 2024 metų ruduo-žiema kolekcija

„Sportmax“ 2024 m. rudens ir žiemos kolekcija atgyja regima dainininkės Nico, perteikdama jos garsiojo muzikos albumo „Camera Obscura“ atmosferą. Gerardas Malanga, poetas ir Andy Warholo
asistentas, apibūdina dainininkę taip: „Nico akys atrodo saugo didelę paslaptį, tykančią nuošalyje, nenorinčią, kad kas nors žinotų apie jos egzistavimą. Ar paslaptis čia slypėtų, ar ne, mistiškas žvilgsnis, pritemdydamas tobulus veido bruožus, sukuria dar didesnį magnetizmą.

Ne mažiau galinga yra ir devintojo dešimtmečio muzikos ikonų, tokių kaip Nico ir Grace Jones, Debbie Harry, Annie Lennox ir Siouxsie Sioux trauka. Šioms charizmatiškoms moterims duoklė kolekcijoje atiduodama spausdiniais, įkvėptais albumų viršelių, puošiančiais marškinėlius, sukneles, švarkus ir mezginius. Futuristinė vizija kuriama ilgintais siluetais, išryškintais skulptūriška pečių linija, o juosmuo akcentuojamas sluoksniavimu, diržais ir kontrastingomis tekstūromis.

Mados namų „Sportmax“ 2024 metų ruduo-žiema kolekcija

Platintų siluetų viršutiniai drabužiai pristatomi greta liemenuotų švarkų, itin prigludusių paltų ir mini ilgio megztų apsiaustų, derinamų su kitais rūbais ar dėvimų atskirai, dar kartą akcentuojant
liemens liniją. Kūno ryškinimas įkvėptas Helmuto Niutono mūzos. Biustjė tipo suknelės ir švarkai sukurti remiantis korsetų siuvimo menu: sudėtingi geometriniai kirpimai, paminkštinimai, krinolinai.

Mados namų „Sportmax“ 2024 metų ruduo-žiema kolekcija

Darnioje spalvų paletėje juodos, pilko melanžo ir tamsiai mėlynos atspalviai susimaišo su raudona, karališku mėliu, balta ir kūno atspalviais. Griežtas juostos „Bėganti skustuvo ašmenimis“ (1982 m.)
herojės Rachel jausmingumas smelkiasi iš praeities, perteikdamas savitą ateities viziją. Kolekcijoje šią idėją atspindi techninių audinių derinimas su kūno linkiams pritaikytu siuvimu, lakuotos odos ir PVC detalėmis.

Lygiai taip, kaip Lou Reedas savo dainą „Femme Fatale“ (liet. fatališka moteris) skyrė pačiai Nico, ši „kailiais vilkinti Venera“ yra pasipuošusi kūno linkius apgaubiančiomis suknelėmis ir bolero.
Liurekso kutais ir perregimais siuvinėjimais moteriškumui suteikiamas šlakelis glamūro. Čia pat išvysite ir dideles klostes, įkvėptas origami lankstymo technikos.

Mados namų „Sportmax“ 2024 metų ruduo-žiema kolekcija

Šiame skirtingų kultūrinių įkvėpimų gausiame pasaulyje techninio audinio arba juodos odos boksininkų stiliaus šortai suteikia kolekcijai sportiškumo. Sportiniai elementai derinami su
devintojo dešimtmečio vid. vyravusiu „Buffalo“ stiliaus judėjimu – subkultūra, įkvėpta Amerikos ir Anglijos aprangos stilistinių viražų. Įvaizdžiuose išvysite kiulotų tipo šortus, išlenkto silueto kelnes,
derinamas su marškiniais ir lakuotos odos kaubojų stiliaus kaklajuostėmis.

Mados namų „Sportmax“ 2024 metų ruduo-žiema kolekcija

Aksesuarų gretose avalynės formos sušvelnintos „Mary Jane“ tipo suapvalintais batelių priekiais, o iš po kelnių kraštų kyšo klasikiniai kaubojiški auliniai. Struktūruotos kibirėlio formos rankinės, pasiūtos iš lakuotos odos, su metalinėmis rankenomis, atsiveria leisdamos žvilgtelėti į nedidelius vintažinio stiliaus veidrodėlius.

Šou garso takelį „L’insonnia delle rondini“ sukūrė Teho Teardo. Makiažo meistras – Karim Rahman („Kiko Milano“ kosmetika), šukuosenų stilistas – Anthony Turner.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją