„Kaip ir pati šventė, taip ir jos įvaizdžiai į mūsų šalį atkeliavo, daugiausia, iš televizorių ekranų, interneto. Dominuoja bauginantys, net šiurpūs sprendimai – gausiai velti plaukai, kaukės ir vėles vaizduojantys makiažai, populiarūs vienuolių, drakulų kostiumai, tačiau tai ne visada ir nebūtinai tinka šiuolaikiniam miesto žmogui. Būtent ieškodama, ką pasiūlyti elegantiškai moteriai, norinčiai išskirtinai praleisti šventės vakarą mieste, ir pakviečiau kolegas prisijungti bei kartu kurti stilingus, elegancija, lengvumu ir subtilumu išsiskiriančius šventės įvaizdžius“, – sako plaukų stilistė Rūta Morozovienė.

Į komandą ji pakvietė neseniai iš kelionės Paryžiuje grįžusią vizažo meistrę, „Mis Lietuva 2010“ titulo savininkę Gritę Maruškevičiūtę. „Prancūzijos sostinėje lankiausi garsiajame „Lido“ teatre. Jame likau sužavėta įspūdingo atlikėjų grimo bei drabužių, kurių detalės pasikartoja ir šukuosenose, ir makiaže. Rankomis siuvinėti kostiumai tiesiog užgniaužia kvapą. Paryžiaus bohema ir prancūziška dvasia, kurios visada pasisemiu keliaudama į Paryžių ir iš ten parsiveždama begales knygų, žurnalų, įkvėpė mane ir šiam projektui“, – sako tarptautinės grimo ir vizažo akademijos „SLA Academy Vilnius“ steigėja G. Maruškevičiūtė-Tamošiūnė.

Ji neabejoja, kad ne visiems yra malonūs ir priimtini šalyje paplitę Helovino įvaizdžiai, vaizduojantys kraujuojančias, plėšytas žaizdas, kaukoles. „Lietuvės moterys taip pat myli eleganciją, domisi mada ir kartais atsisako eiti į vakarėlį vien dėl to, jog nenori tradicinių kaukių ir kostiumų bei nežino, kokį įvaizdį pasirinkti šventei. Tokiai moteriai sukūrėme miesto, paryžietiško Helovino įvaizdį su išskirtiniu, jos grožį pabrėžiančiu makiažu“, – sako visažistė, kuri projekto modeliams sukūrė elegantiško paukščio, animacinės, komikso herojės ir švelnios, pabalusio veido prancūzaitės makiažus.

Prie Gritės makiažo bei Rūtos kurtų šukuosenų modeliams drabužius rinko ir įvaizdžius užbaigė stilistai Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas, žinomi kaip kūrybinis duetas „ŠaŠa“. Dalyvaudami projekte jie vadovavosi taisykle, jog Helovinui sukurtas įvaizdis turi būti praktiškas – drabužiai lengvai panaudojami ir kasdienybėje. Atitinkamai, ruošiantis šventei, Joringis ir Viktorija rekomenduoja ne bėgti į nuomos punktus, o peržiūrėti savo spintą: iš jos traukti ir tarpusavyje derinti kasdienius drabužius, prie jų derinant ryškesnę detalę, pavyzdžiui, diržą, ar paprasčiausiai atsispausdinti bei prie sijono ar kelnių prikabinti įvairių aplikacijų.

Tuo tarpu Gritė Maruškevičiūtė primena, kad kuriant makiažą Helovino šventei neegzistuoja taisyklės – jis neprivalo būti preciziškai švarus, o visos linijos vienodos. Ant veido – kaktos viduryje ar antakių linijoje priklijuotas mažas blizgantis akmenukas ar plunksnos keičia, pagyvina visą grimą, o šių detalių net nebūtina ieškoti parduotuvėse – gali užtekti praverti savo papuošalų dėžutę. Joje gal atsiras ir papuošalas, tinkantis plaukų dekorui. Juos, ruošiantis rytojaus vakarui, plaukų stilistė Rūta Morozovienė pataria tiesiog surišti į uodegėlę ir ją išpurkšti skirtingomis spalvomis, raudonai paryškinti plaukų skyrimą arba formuoti šukuoseną naudojant spalvotus lakus – Helovinui tinka visos sidabrinės, baltos spalvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)