mes, stilistai, kuriame ir siūlome trendus meistrams bei klientams, bet ir patys klientai neretai sufleruoja pokyčių kryptis. Kitaip sakant – gatvė pati kuria trendus, į kuriuos mes galime pažiūrėti kūrybiškai, perleisti per savo patirtis ir pasiūlyti štai tokius meistriškai atliktus darbus – kolegų įkvėpimui ir moderniems darbams salone“, – pasakoja stilistas Andrius Mašauskas.

Šios kolekcijos inspiracija tapo Azija, o jos kūrimo principas rėmėsi haiku estetika: ramybe, tyla, suvaldytomis spalvomis, formomis ir sužybsinčiais akcentais.

Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Šiuo metu ypač populiarus kirpimas, kurio formas pabrėžia žaižaruojančio raudonio dažymas.

Formos ir spalvos balansas

Didelis dėmesys naujoje kolekcijoje teko balansui: jei parenkama išraiškingesnė kirpimo forma, ją lydi nuosaikesni spalviniai sprendimai. Ir atvirkščiai: minimalistinius trumpus plaukus tarsi drobę išmargina japoniškų paveikslų tradicinės spalvos.
Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Pixie crop – trumpas, iš Audrey Hepburn laikų ateinantis kirpimas. ATWINS siūlo modernią jo variaciją, kuriai puikiai tinka plonesni plaukai ir smulkūs veido bruožai.

„Viena iš šio sezono tendencijų yra sluoksniavimas – tiek drabužiuose, tiek plaukuose. Tačiau mes siūlome sluoksniavimo efektą kurti ne tiek iškarpymais – kuriuos žmogui visada bus sunkiau prižiūrėti – bet spalvomis. Tad spalvinis žaismas, įvairios dažymų technikos ir penkių-šešių atspalvių sruogos yra tai, ko reikia šį sezoną: kad peršukavę plaukus į kitą pusę ar užšukavę aukštyn, turėtumėte jau visai kitą spalvą plaukuose“, – pasakoja komandos narys Anatolijus Pajanok.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad šiam sezonui siūloma rinktis netikėtus spalvinius derinius – bet kartu išlaikant subtilumą. Tai gali būti žalios ir oranžinės derinys – bet parinktos spalvos tokios švelnios, skaidrios ir vibruojančios, kad rezultatas nebus rėkiantis, provokuojantis, o vis dėlto prikaustys žvilgsnį. Net kuriant šviesią blondinę, siūloma rinktis pudros baltumą, kreminę baltą, kuri, beje, šį sezoną taip pat yra klientų ypač geidžiama spalva.

Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Ilgi kirpčiai plonesniems plaukams suteikia daugiau masės. Tamsesnės ir šviesesnės žalios atspalviai derinyje su persiku kuria netikėtą, bet švelnų efektą ir tapybiškai persipina tarpusavyje.

Tuo tarpu išraiškingais trumpų plaukų dažymais ATWINS tarsi suteikė įkvėpimo visiems tiems meistrams, kurie užduoda klausimą: o ką dar įdomaus galima atlikti su trumpai nukirptais plaukais? Tad čia – ir ryškių spalvų pliūpsniai, ir anime herojų melsvai violetinė kepurėlės forma, ir perskrodžiantys grafito juodumo simboliai.

Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Garbanotų plaukų vyriškas kirpimas išlaikant kvadrato formas ir vyriškas proporcijas. Dinamiškumo suteikia nuo kirpčių iki viršugalvio spalviškai perskrodžiantis grafitinis simbolis.

„Kviečiu nebijoti švelnių neįprastų spalvų – nuo salotinės žalios iki rožinės, fuksijos ar persiko: galite jas tiesiog „pasimatuoti“ – su tonuojančiais kondicionieriais, kurie nepririša žmogaus prie spalvos, bet suteikia laikiną šviesų, pastelinį atspalvį“, – sako koloristė Alvita Vespenderytė.

Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Pietų Korėjos pop kultūros ženklų kupina forma ir spalvinis sprendimas. Išlaikomas neužbaigtumo efektas: nugaroje vienur kitur paliekami ilgesni plaukai.

Organiškas neužbaigtumas

Stilistinei kolekcijai aprangą kūrusios dizainerės Modestos Šukės darbuose sumanytą nuotaiką atspindėjo tiek formos, tiek detalės (tarsi neužbaigtos siūlės, pablukęs spalvynas), su ryškia aliuzija į rytietiškus kostiumus.

Kaip drabužiuose, taip ir plaukuose buvo paliktas ypatingas „neužbaigtumo“, daugtaškio motyvas: net ir sportiškuose vyriškuose kirpimuose pasirinkta ne išskusta švari linija, bet šen bei ten palikti pavieniai plaukai.

Naujoji ATWINS plaukų stilistikos kolekcija

Kvadrato formos sportiškas, bet modernus kirpimas, kuriame, tarsi popieriaus lape, tapomas piešinys.

„Tokie stiliaus prieskoniai – išskydę kontūrai, tarsi „netyčia“ palikti pavieniai plaukai, ir laužo taisykles, ir kartu atpalaiduoja. Būtent tą ir kviečiame daryti šį sezoną: formuoti savo stilių taip, kad būtumėte išskirtiniai – ir kartu jaustumėtės visiškai savimi, natūralūs, tikri ir vieninteliai“, – sako kūrybinės komandos meistrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)