Leidiniui „The Telegraph“ garsioji dizainerė sutiko atskleisti, nuo ko prasidėjo stulbinanti jos karjera, ir koks vaidmuo jos sėkmės istorijoje tenka broliui Gianni.

„Praėjus keliems metams po universiteto baigimo Gianni atsivežė mane į Milaną. Tuo metu dar nežinojau, ką norėjau daryti, todėl man reikėjo erdvės, kurioje galėčiau pamąstyti apie savo ateitį. Prisimenu, kaip jis patarė neskubėti, ir pridūrė, kad yra šį tą numatęs. Jam patiko nuolat su manimi konsultuotis, todėl norėjo, kad apsigyvenčiau jo bute ir, vos prireikus, būčiau šalia“, – pasakoja D. Versace.

„Jis nesiliaudavo klausinėjęs, ką manau apie šį ar apie tą, nes norėjo gauti vertinimą iš moters perspektyvos, taigi, kai sukurdavo suknelės eskizą, aš laisvai galėdavau jam priminti, kad ją vilkės gyva moteris, todėl svarbu paisyti proporcijų ir silueto“, – prisimena dizainerė.

„Tuo metu jokių konkrečių pareigų neturėjau, bet man buvo patikėta begalė svarbių vaidmenų, pradedant mūza ir baigiant provokatore. Buvo tikra beprotybė! Tačiau Gianni niekada nepristigdavo entuziazmo. Po poros valandų ką tik kilusi idėja jam galėdavo pasirodyti atgyvenusi, todėl viską turėdavome pradėti iš pradžių. Vis dėlto tik šitaip pavyko sulaužyti visas taisykles ir žengti pirmyn. Be galo ilgai eksperimentuodavome su įvairiais kirpimo, silueto ir išsiuvinėtų detalių variantais, kol galop gaudavome pageidaujamą rezultatą.“
Donatella ir Gianni Versace

Pasak D. Versace, šiais laikais to padaryti būtų neįmanoma, tačiau kitados būdavo svarbi tik mados šventė: nereikėdavo rūpintis išankstinėmis kolekcijomis, reklama, rinkodara. Šie dalykai tapo svarbūs tik gerokai vėliau, tačiau tada, kai jos karjera tik prasidėjo, visą dėmesį tekdavo sutelkti tai vienintelei pristatymo per šou akimirkai, todėl ant podiumo visos idėjos turėjo pasiteisinti.

„Mąstyti apie savo karjeros sėkmę tada paprasčiausiai nebuvo laiko. Tiesiog nuolat keliaudavau ir atveždavau Gianni naujų idėjų. Dirbau su juo ir pamažu, pati nė nepastebėdama, vis labiau įsitraukiau į įmonės veiklą. Kaip tik toks nuo pat pradžių ir buvo Gianni sumanymas.

Vis dėlto, tokia veikla atėmė iš manęs visą turimą laiką – nieko kito daryti tiesiog negalėjau. Rūpinausi tik mados namais „Versace“ ir stengiausi, kad brolis pelnytų pagarbą tada, kai ne dažnas ryždavosi priimti drąsius sprendimus. Jis visada išsiskirdavo unikalia mąstysena, tačiau kol sulaukė tikro pripažinimo, turėjo praeiti šiek tiek laiko“, – samprotauja D. Versace.

Dizainerė prisipažįsta, kad žvelgdama į tuo metu darytą savo ir brolio nuotrauką, supranta, kas juos siejo. „Mes dažnai nesutardavome. Taip būdavo kasdien. Mūsų santykiai buvo pagrįsti idėjų konfliktais. Tačiau tik dirbdama su Gianni supratau, kad niekada negalima pasiduoti, kad būtina prisiversti eiti pirmyn“, – sako D. Versace.
Donatella ir Gianni Versace
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)