G. Battaglia‘os mados istorija

G. Battaglia gimė Milane. Iš pradžių ji buvo modelis ir mados namų „Dolce & Gabbana“ mūza, vėliau ji tapo stiliste, redaktore.

Ji yra dirbusi įvairių šalių „Vogue“ žurnaluose – Vokietijos, Kinijos, Italijos. Dabar ji dirba žurnalų „L’Uomo Vogue“ ir „W“ redaktore. Tiesa, mažai kas žino, kad darbą „L’ Uomo Vogue“ jai pasiūlė pati Anna Dello Russo.

Ankstesnis darbas modeliu praverčia dirbant su fotografais, bet labiausiai juos traukia jos prabangūs, žaviu retro atspalviu spindintys drabužiai.

G. Battaglia derina klasikinį kirpimą su naujosios bangos siluetais. Ji retai vilki vyriško kirpimo drabužius, o jei jau renkasi berniukišką įvaizdį, atrodo ne prasčiau už Audrey Hepburn.

Giovanna Battaglia

Giovanna Battaglia mados patarimai

Neseniai „Vogue Italia“ paklausė G. Battaglia‘os, kokių patarimų ji gali pateikti stilingai rengtis norinčioms moterims. Ji atsakė labai trumpai: „Prabanga, smagumas ir elegancija.“

G. Battaglia‘os stilių galima pavadinti klasikiniu, elegantišku ir rafinuotu. Tiesa, tai nereiškia, kad jos apranga yra nyki. Priešingai – jos išvaizdoje visada bus ekscentriškų, vizualiai įdomių elementų: įmantrių papuošalų, akį traukiančių galvos apdangalų, prabangių batų ir ekstravagantiškų paltų.

„Kraunantis daiktus į mados savaitę, sunkiausia susipakuoti batus. Negaliu palikti jų vienų namuose“, – sakė mados ekspertė.

Metų vestuvės – Kaprio svajonė

Šią vasarą Giovanna Battaglia pribloškė mados pasaulį prašmatniomis vestuvėmis su švedu verslininku Oscaru Englebertu Kaprio saloje. Nuotaka keturis kartus persirengė, jos vestuvinės suknelės buvo viena už kitą ekstravagantiškesnės ir elegantiškesnės. Elegantišką „Alexander McQueen“ mados namų suknelę pakeitė blizganti „Prada“ mini suknelė, šią – Giambattista Valli suknelė ir Manolo Blahnik batai, o galiausiai nuotaka pasipuošė dizainerio Azzedine Alaia suknele su plunksnomis ir „Aquazzura“ bateliais.

„Vadovaujuosi tik nuojauta. Vilkiu tai, ką tą akimirką noriu apsivilkti. Kartais pirmiausia apsiaunu batus, kartais apsivelku marškinėlius ar užsisegu sijoną, kartais – įsiveriu auskarus. Tai natūralus procesas. Žinau, kas man tinka ir kas netinka. Man mielesnis elegantiškesnis, nei pašėlęs stilius, nors mėgstu ekscentriškas detales. Sakyčiau, mano stilius eklektiškas“, – sakė G. Battaglia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)